– I løpet av de fire timene vi har åpent om ettermiddag, har vi hatt opp til ti syklister innom hver dag. Det har vært en fin blanding av unge og gamle, lokalbefolkning og turister, supesporty som sykler flere mil i uka og dem som kun sykler når sola skinner, sier Carl Henrik Deiting i Grønn mobilitet.

Kurs

«Sykkelkjøkkenet» holder til nord i Storgata, som en del av prosjektet «Levende lokaler».

– De som kommer hit trenger enkle reparasjoner og mindre justeringer. Det er ofte folk som mangler verktøy og plass til å utføre jobben. Her har vi fire arbeidsstasjoner med verktøy.

Pågangen har vært så stor at nå vurderer Grønn mobilitet å arrangere kurs i sykkelreparasjoner.

– Vi planlegger temakvelder i juli og august hvor syklister får lære det mest grunnleggende om sykkelvedlikehold.

SNORKLIPPING: Da Bike Kitchen ble offisielt åpnet torsdag klippet Carl Henrik Deiting snoren med avbitertang, flankert av arkitekt Anniken Romuld (til venstre) og prosjektleder for Levende Lokaler, Marianne Lucie Skuncke

Sosialt møtested

Sist torsdag ettermiddag var det offisiell åpning av Bike Kitchen, et tiltak som finnes flere andre steder i verden. En godt voksen syklist hadde det imidlertid så travelt med å ta i bruk fasilitetene at snoren ikke engang var klippet da han begynte med å skifte dekk på sykkelen sin.

– Den første kunden var på plass før snorklippingen. En mann i 50-årene skulle skifte fra vinter- til sommerdekk. Han fomlet og fikk det ikke til, sier Deiting.

Vel så mye som et sykkelverksted mener han Bike Kitchen skal være et sosialt møtested.

– Det handler like mye om at folk møtes som å reparere sykler.

SNORKLIPPING: Da Bike Kitchen ble offisielt åpnet torsdag klippet Carl Henrik Deiting snoren med avbitertang, flankert av arkitekt Anniken Romuld (til venstre) og prosjektleder for Levende Lokaler, Marianne Lucie Skuncke Foto: Grønn mobilitet