– Like før klokken 19.00 fredag fikk jeg en telefon fra datteren min som var helt fortvilt og skjelven i stemmen. Hun kunne fortelle at noe hadde hendt inne i foajeen på kinoen etter at filmen hun og venninnen hadde sett var ferdig, forteller Pål Tunheim Valio.

Dermed satt Valio seg øyeblikkelig inn i bilen og kjørte fra bowlinghallen på Stakkevollveien, der han var sammen med resten av ungeflokken, og inn til sentrum for å hente jentene.

KINOSJEFEN: - Vil bli bortvist fra kinoen

Kontaktet personalet

Der ble han møtt av to forskremte 12-åringer som hadde hatt en svært ubehagelig opplevelse.

– Inne i foajeen var det en mann som hadde stirret på jentene og fulgt etter dem, uansett hvor de hadde gått, både inn i kiosken, bort til toalettene og da de satt seg ned i kaféområdet, forteller Valio.

Vedkommende skal ikke ha sagt noe til jentene, men oppført seg så skremmende at de to hadde kontaktet de ansatte på kinoen, som igjen hadde ringt etter en vekter fra Securitas.

Da Valio ankom kinoen sto vekteren og pratet med den aktuelle mannen, som hadde følge av tre andre menn.

– Det var tydelig at de fire var sammen, men ifølge jentene var det kun han ene som hadde oppsøkt dem, forklarer han.

– Pågående

Valio anslår at den aktuelle mannen kan ha vært i slutten av 20-årene eller begynnelsen av 30-årene og at han så ganske sliten ut. Ifølge vekteren, som Valio var i kontakt med etterpå, dreide det seg om en asylsøker som holdt til på et asylmottaket i byen.

– Etter at jeg hadde fått med meg jentene ut i bilen, gikk jeg inn på kinoen igjen og pratet med de ansatte. De kunne bekrefte det som hadde skjedd og at vedkommende hadde vært observert på kinoen de siste to-tre dagene. Blant annet skal han ha forsøkt å dele ut godteri og vært veldig pågående.

Frykter det verste

Vekteren som ankom kinoen tok også kontakt med politiet for å informere om hendelsen, samt ringte opp Valio i etterkant.

– Vekteren kunne fortelle at det hadde vært tydelige språkproblemer, da vedkommende snakket dårlig engelsk, men han var usikker på om han ikke forsto eller ikke ville forstå. Vekteren gjorde i alle fall en fantastisk god jobb ved å ta situasjonen på alvor. Det setter jeg pris, for jeg synes ikke det er riktig at barn skal oppleve slikt, på det som er et samlingssted for barn og unge, påpeker Valio.

Hva som var hensikten med mannens oppførsel blir bare spekulasjoner, men Valio har sine antakelser.

– Jeg har en veldig sterk følelse av at han forsøkte å lokke med seg jentene!