I forkant av nominasjonsmøtet på Thon Polar Hotell lørdag formiddag ble det knyttet spenning rundt hvem som skulle få andreplassen på lista.

Hanne C.S. Iversen ble foreslått av nominasjonskomiteen, men ifølge NRK trakk hun seg for å gi plassen til tromsømannen Kristian Wilsgård, som sitter som leder i Tromsø Frp.

- Det er en utrolig artig mulighet jeg har fått til å stille som kandidat til Stortinget for Frp. Vi mener at mulighetene er veldig gode for å få inn to på tinget etter neste valg, sier Wilsgård til iTromsø.

Må over 20 prosent

Ifølge ham er det imidlertid mye hardt arbeid som gjenstår før andremandatet er kapret.

- Vi må nok over 20 prosent oppslutning i Troms for at vi skal ha en sjanse. Derfor gjenstår det mye hardt arbeid før vi er der, sier Wilsgård.

De siste meningsmålingene viser at det er et stykke igjen - i en Nordlys-meningsmåling utført at InFact i september ligger Frp på cirka 17,4 prosent oppslutning. I valget 2013 fikk partiet 19,6 prosent oppslutning.

Wilsgård mener at partiet ikke er rammet av såkalt regjeringsslitasje - og at velgeroppslutningen ikke påvirkes av at Frp sitter i regjeringsposisjon, og at man sågar har finansministerposten.

Per-Willy på førsteplass

- Våre ministre har vært tydlelige i media, de har reist rundt i landet på en god måte - og velgerne har en god oppfatning om hvor de står, sier Wilsgård.

Statssekretær Per-Willy Amundsen fikk som forventet førsteplassen, og Iversen ble valgt inn som nummer tre på lista.