Forestillinga av og med Trine Lise Olsen og med regi av ringreven Tom Sterri ble satt opp på Hålogaland Teater i fjor høst. I vinter har Olsen med stor suksess turnert i Troms og Finnmark, og i høst går turen til en av Oslos virkelig storstuer når det kommer til humor. Fredag 17. oktober skal Oslo-folk få muligheten til å oppleve Trine Lise Olsens nære og personlige én-kvinneforestilling.

Takker

Hovedpersonen selv er veldig glad for å få sjansen til å spille ”Æ har rætt!” i hovedstaden.

– Det er kjempespennende, og Chat Noir er jo en av de scenene jeg har drømt om å få stå på en dag, og nå skjer det, sier Olsen.

Regissør på stykket er som tidligere nevnt Tom Sterri, som har vært mange år i showbransjen, og Olsen er spesielt glad for at nettopp Sterri har sett potensialet som ligger i forestillingen hennes.

– Det betyr veldig mye for meg at Tom Sterri har så stor tro på stykket mitt, sier Olsen, som også takker Hålogaland Teater for rollen de har spilt i utforminga av ”Æ har rætt!”.

Revyens storstue

Den ellers så rappkjefta og frittalende komikeren, innrømmer at hun er svært ydmyk når hun nå får sette sitt navn på plakaten på Chat Noir. Scenen omtales gjerne som Norges revyscene nummer én, og Olsen er flankert av kjente navn som Sven Nordin, Nils Vogt og Ingar Helge Gimle på høstens program. Og til tross for at stykket har vært så populært at det måtte ekstraforestillinger til i Tromsø, har nervene allerede meldt seg hos finnmarkingen.

– Hvordan føles det å skulle stå på Chat Noir med ”Æ har rætt!”? – Jeg kommer til å være sinnssykt nervøs, sikkert helt ødelagt, for det er så stort!, sier Olsen og ler.

Nært og personlig

Olsen selv takker altså regissøren og teateret for at hun nå får spille stykket i Oslo, men det er ikke fritt for at hun selv også mottar mange positive tilbakemeldinger fra folk som har sett stykket. iTromsøs anmelder skrev etter premièren i november at ”Æ har rætt!” er ”en sterk, trist, tung og ekstremt morsom forestilling som gir meg lyst til å vite mer om livet til Trine Lise Olsen”.

I forestillinga bretter hun ut sitt eget privatliv, med spesielt fokus på sin oppvekst som fosterbarn i Finnmark. Publikum blir med på en personlig reise med oppturer og nedturer, og Olsen får mange tilbakemeldinger fra folk som har sett forestillinga og latt seg røre av de sterke fortellingene hun byr på.

– Jeg får mange fine meldinger fra folk som sier at jeg har rørt dem på en eller annen måte, og det er både morsomt og veldig sterkt, sier en ydmyk Olsen. Olsen er også kjent som komiker, og selv om forestillinga får folk til å le, får hun også fram et stort alvor med sin åpenhet.

– Flere sier at jeg har hjulpet dem, og da føler jeg at det jeg gjør er viktig, og det viser det handler om mer enn å bare være gøy og morsom, sier hun.