"Æ har rætt!" får publikum til å både le og felle noen tårer.

Forestillingen der komiker Trine Lise Olsen forteller om sitt liv og sine synspunkter på saker på en måte som få får til, får kanskje mange til å tenke seg om.

Fra alvorlighet til latter

Trine Lise forteller om sitt liv som fosterbarn i Finnmark, der hun ble flyttet fra sin fest – og manneglade mor til først en fosterfamilie, og så en til.

En fortelling om ensomhet, kjærlighet og fest på bygda, der å drikke seg dritings kan føre til voldtekt. Og farens som døde på havet, etterfulgt av broren som døde av sykdom, og tankene som fører med ved å være plassert i familier man ikke kjenner.

Men lett som bare det avbryter hun de alvorlige stundene og får latteren i salen til å runge.

LES OG SE VIDEO: Kler seg naken foran publikum

Feminisme og rettferdighet

Det er ikke bare livshistorien til komikeren man får fortalt. Også hennes synspunkter som feminist og hvor forbannet hun er på Solveig Horne for sine uttalelser om voldtekt, samt det mye diskuterte temaet om leger og abort.

Kvinners og homofiles rettigheter blir heller ikke utelatt, og diskriminering av samer og den samiske kulturen. Å bli elsket for den man er, til tross for stygge tenner eller plattføtter.

Trine Lise har alltid likt rettferdighet, forteller hun publikum. Og publikum lytter.

Drøyt — men «innenfor»

Trine Lise er nok så ærlig som det går an å bli. Og som forestillingen heter, så har hun ganske rett.

Til tross for seksuelle skildringer og snakk om hvor dritings de drakk seg som unge, så gikk jeg fra Hålogaland Teater med gåsehud.

Det er en sterk, trist, tung og ekstremt morsom forestilling som gir meg lyst til å vite mer om livet til Trine Lise Olsen. Selv om hun kanskje har utlevert det meste på scenen allerede.

foto
FØLELSER: Trine Lise Olsen sparte ikke på noen ting under forestillingen om sitt eget liv. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen