Det er leder i Fjellfyrverkeriet, Michelle Pedersen, som sier til itromso.no at bøsseinnsamlingen til 2015/2016-fyrverkeriet gikk bra i 2014.

- Vi har fått inn 31.000 kroner - 2.000 kroner mer enn vi fikk inn i 2013. Tromsøfolket stiller opp og det er vi kjempefornøyd med, sier Pedersen.

Selv om budsjettet til Fjellfyrverkeriet er på 150.000 kroner, så kan Pedersen allerede nå berolige de mange tromsøværingene som setter pris på rakettfesten hvert nyttår:

- Ja da, det blir fjellfyrverkeri til årsskiftet 15/16 også.

Innsamlingen av midler til fjellfyrverkeriet foregår i forkant. Pengene man henter inn i løpet av 2014 går til fyrverkeriet til årsskiftet 2015/16.

- Vi er nødt til å være i forkant. Vi kan ikke kjøpe så mye fyrverkeri på krita. Og vi er nødt til å være tidlig ute når vi skal ha såpass mye som vi skal ha, sier Pedersen.

For 31.000 får man imidlertid ikke nok fyrverkeri til en verdig markering fra Storsteinen.

- Nei, det er ikke nok. Vi kjøper fyrverkeri for 110.000, men henter inn noe via Norsk Tippings grasrotandel og noe via giroer til næringslivet. Til sammen så kommer vi i mål. Men vi er altså helt avhengig av den støtten vi får hvert år, sier Pedersen.

Hun husker noen år tilbake, da ståa for Fjellfyrverkeriet var verre.

- Vi måtte trygle for å få inn nok penger. Nå har vi en stabil økonomi og også noen kroner på bok. Det er kjempebra, slår fyrverkerilederen fast.

HEKTISK: Michelle Pedersen og de andre i Fjellfyrverkeriet hadde en stri tørn på Storsteinen. Foto: Daniel Lilleeng