Torsdag samles en rekke av byens entreprenører og utbyggere for å få innblikk i hvilke byggeprosjekter som er planlagt for Tromsø i byen fremover. Ifølge Nilsen vil det presenteres mellom 15 og 20 prosjekter, noen bedre kjent enn andre.

- Enkelte av prosjektene vil nok offentliggjøres for første gang under "Byggebørsen", og mange av prosjektene er nok relativt ukjent for allmennheten.

Offentlig og privat

Prosjektene er i både privat og offentlig regi, og blant de som skal presentere prosjekter finnes blant annet  Vann og avløp, Park og vei, fylkeskommunen, Statsbygg, Tromsø Havn, Statens vegvesen og Tuil Arena.

- Dette er byggeprosjekter som skal ut på anbud i løpet av relativt kort tid, og entreprenører og utbyggere får muligheten til å se hva som vil komme i nær fremtid samt rigge seg til foran en anbudsrunde, sier Nilsen.

"Byggebørsen" ble også arrangert i fjor, og hadde stor suksess. Det merker Nilsen foran arrangementet i år.

Venteliste

- Det er allerede stinn brakke, og folk står på venteliste for å få være med, sier Nilsen.

- Dette er en god mulighet for å få et overblikk over hva som kommer til byen, og kanskje spesielt for entreprenørbransjen. I tillegg er det jo i utbyggernes interesse at entreprenørene viser interesse for prosjektene.

Med mellom 15 og 20 prosjekter på presentasjonslista er det ingen tvil om at det fortsatt kommer til å være mye byggeaktivitet i byen de kommende årene.

- Jeg har tidligere estimert at det kommer til å bygges for nærmere 25 milliarder kroner de neste ti-tolv årene. Pilene peker bare oppover for Tromsø, og det er enormt positivt, sier Nilsen.

Få med deg det siste først - følg iTromsø på Facebook!