Prosjektet, som skal stå ferdig i januar til neste år, ligger nå an til å koste 13,5 millioner kroner. Det er åtte millioner mer enn man først kalkulerte med.

Byråd for finans, Anne Berit Figenschau fikk vite omfanget av budsjettsprekken for en måned siden. Onsdag får kommunestyret den på bordet i økonomirapport 2.

Asbestsanering

– Det har dukket opp uforutsette utgifter. Barnehagen flyttes til Kattfjord skole, som er en bygning fra 1952. Da det ble oppdaget asbest i to hovedtrapperom, så måtte vi ta det på alvor og asbestsanere begge rommene, sier Figenschau.

I tillegg har man måttet installere blant annet et nytt brannalarmanlegg, nytt teknisk rom, nytt nødlysanlegg og nye bunnledninger.

Må leve med det

Byråd for utdanning, Anna Amdal Fyhn, medgir at hun ikke liker overskridelser generelt.

– Men i dette tilfellet har jeg forståelse for at det ikke var så enkelt som man hadde trodd og at omfanget av asbest var større enn beregnet. Det som er gjort har vært nødvendig å gjøre. Så får vi leve med at det ble litt dyrere enn planlagt, sier Fyhn.

På driftsbudsjettet forventer man for øvrig et mindreforbruk på syv millioner kroner i år. Det skyldes en nedgang i antallet barn som skal ha barnehageplass.

LES OGSÅ: Slik blir nye Otium