I løpet av 2016 reiste til sammen 1.993.653 passasjerer til og fra Tromsø lufthavn.

Fjoråret ble passert allerede ved utgangen av november i år, da totalt 1.995.998 passasjerer hadde reist via lufthavnen i løpet av 2017, ifølge Avinors offisielle flytrafikktall.

Og allerede 1. desember ble en milepælen nådd, da lufthavnen for første gang passerte to millioner reisende i løpet av et kalenderår.

– Det har vært en svært god utvikling i passasjertall de siste tre årene, og vi er veldig fornøyde med å passere to millioner reisende allerede 1. desember, sier kommersiell leder Mona Ringstrand i Avinor.

– Viser behovet for ny terminal

I november i år reiste 182.912 passasjerer via Tromsø, noe som tilsvarer en økning på 8,5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

I hovedsak kom økningen på innlandsflyginger, med totalt 174.456 passasjerer.

I november ble det også vekst i utenlandsreisende til og fra Langnes. 8.456 passasjerer reiste direkte til utlandet, noe som tilsvarer en vekst på 1,8 prosent.

– Behovet for ny og større terminal bekreftes gjennom økningen vi har sett dette siste året, og vi ser fram til å starte ombygging og bygging i året som kommer, sier Ringstrand.

– Stadig større interesse

Flere avganger på tampen av 2017 vil trolig bidra til at det endelig tallet havner langt over to millioner passasjerer.

I desember åpner ruter direkte til Gdansk og København, i tillegg til et økt antall avganger til Oslo.

– Tromsø er en viktig arktisk destinasjon og opplever en stadig økende interesse i markedene. Tilfanget av nye ruter både på innland og direkte til utland bidrar til en vekst som er viktig både for lokalt næringsliv og reiselivet for øvrig, sier Ringstrand.

Blant de med størst vekst

Blant Avinors ti største lufthavner var det sterkest prosentvis passasjervekst ved lufthavnene Harstad/Narvik, Tromsø og Ålesund, som alle hadde over åtte prosent vekst.

Landets to største lufthavner, Oslo og Bergen, økte begge med cirka fire prosent.

Avinors trafikktall viser også sterk vekst på flere av de mindre lufthavnene i Nord-Norge.

Hammerfest, Mosjøen, Stokmarknes, Mehamn og Berlevåg hadde alle over ti prosent passasjervekst i november.

FOR­NØYD: Kom­mer­si­ell le­der Mona Ring­strand i Avi­nor ved Tromsø luft­havn er for­nøyd med å nå tomillionersmålet, som luft­hav­nen ak­ku­rat ikke nåd­de i fjor. foto: Ro­nald Johansen Foto: Ronald Johansen / iTromsø