Rushfeldt har engasjert seg i «Dark Room»-saken, hvor politiet i Bergen har avdekket et nasjonalt pedofilinettverk. Hun reagerer med avsky på avsløringen som er kommet frem den siste tiden.

– Jeg har selv to døtre, så dette går virkelig inn på meg. Jeg registrerer at det tas til orde for å snakke mer om dette med barn og at det er foreslått å snakke om det på skolen. Men prat alene stopper ikke overgrepene. Derfor mener jeg at vi bør innføre dødsstraff for de groveste overgrepene, sier politikeren som sitter i kommunestyret i Tromsø.

Hun ønsker å presisere at hun i denne saken først og fremst uttaler seg som mor.

– Ikke mennesker

Rushfeldt mener dødsstraff kan være et nødvendig onde.

– De som overgriper seg på barn er ikke mennesker. Hvis noen tar livet til et barn eller ødelegger livet til barnet, fraskriver de seg retten til å kalle seg mennesker. Da tror jeg dødsstraff kan ha en avskrekkende effekt, sier hun.

LES OGSÅ: Politiet i Tromsø etterforsker tre overgrep koblet til «Dark Room»-saken

- Toppen av isfjellet

Høyre-politikeren mener dødsstraff er et vanskelig og komplekst forslag.

– Det er flere ting som gjør dette komplisert. Blant annet skjer flere overgrep i nære relasjoner, og det kan gjøre det vanskeligere for barn å melde ifra hvis de frykter at overgriperen kan få dødsstraff. Likevel mener jeg at argumentene for dødsstraff er sterkere enn argumentene imot, og jeg er redd at «Dark Room»-saken kun er toppen av isfjellet.

Trenger hjelp

– Indonesia har nylig innført dødsstraff for de groveste pedofiliovergrepene etter at de opplevde en økning i overgrepene mot barn. Jeg mener at vi må tenke de samme tankene nå. Samtidig sier jeg ikke at alle pedofile skal dømmes til dødsstraff, men i de groveste tilfellene, hvor det ikke er noen tvil i skyldspørsmålet, sier Rushfeldt.

Hun mener samtidig at pedofile må få hjelp fra det offentlige før de blir overgripere.

– Jeg hørte på radioen i dag at det kan ta opp til ett år fra en person tar kontakt med helsevesenet og forteller at de lurer på om de er pedofil før de får hjelp. Hjelpeapparatet har ikke kapasitet, og det er ikke godt nok. Vi må sørge for at disse menneskene får hjelp før de ødelegger liv, sier hun.