På enkelte meningsmålinger er By- og landlista inne med et mandat, mens de på andre målinger er under sperregrensen. Dersom partiet kommer seg inn i kommunestyret kan de få en viktig vippeposisjon etter valget.

Ingen privatisering

Enoksen er tydelig på at By- og landlista ikke vil støtte noen partier som er for konkurranseutsetting og privatisering, og dermed er det uaktuelt for lista å støtte den borgerlige koalisjonen.

– Vi har ikke fokusert så mye på hvilke krav vi vil stille i en eventuell forhandling ennå, sier Enoksen.

Ingen eiendomsskatt

De har likevel noen punkter de krever gjennomslag for i et eventuelt rødgrønt samarbeid.

– De viktigste sakene for oss er oppussing av Alfheim svømmehall, å synliggjøre og ivareta distriktene i mye større grad enn hva som gjøres nå, og vi vil aldri støtte en økning av eiendomsskatten, slår Enoksen fast.

Videre vil ikke lista samarbeide med partier som er for veiprising eller innføring av rushtidsavgift.

Bygdene

Ivaretakelsen av distriktet er – ikke overraskende – noe av det desidert viktigste for Enoksen.

– Vi har et veldig behov for å bruke mer penger på lokallag og utviklingslag, for den dalende prioriteten de har hatt de siste årene går ut over lokaldemokratiet på en veldig uheldig måte, sier Enoksen.

Og hvor hun skal hente utviklingslagenes nye midler er hun heller ikke i tvil om.

– Vi ønsker parlamentarismen vekk. Det er en styringsform som koster enormt med penger, og disse midlene kan vi bruke på mye annet, sier hun.

Om Enoksen vil kreve en eventuell plass i et byråd har hun ikke tenkt på.

– Vi har faktisk ikke tenkt på forhandlingene og hvem som eventuelt vil ha hvilke posisjoner. I første omgang er vi fokusert på å hente flest mulig stemmer og få inn flere mandater, sier Enoksen.