I dag avholdt Troms Sp et ekstraordinært årsmåte for å velge ny leder, og fylle de plassene i styret som ikke var ivaretatt.

På forhånd var Svein Leiros, som har vært konstituert som leder siden Irene Lange Nordahls avgang, innstilt som ny leder. Han ble enstemmig valgt på møtet.

Ser fremover

– Jeg er veldig takknemlig for tilliten jeg vises, sier Leiros når iTromsø ringer ham like etter avstemmingen.

Les også: - Til skade for partiet

– Som jeg sa i åpningstalen, så ligger ikke Troms Sp med knekt rygg, som mange påstår. Vi er absolutt på banen, og det vises på det sterke oppmøtet på dette møtet, som er midt i ferien, sier Leiros.

– Hvordan har bråket rundt nominasjonsprosessen påvirket fylkeslaget?

– Det er ingen tvil om at nominasjonsprosessen har vært krevende. Men den er historie nå, og vi ser opp og fram. Det er ikke første gang noe sånt skjer i norsk politikk, men nå skal vi sette fokus på den gode senterpartipolitikken, sier Leiros.

Borch valgt til nestleder

Sandra Borch ble valgt som første nestleder.

– Jeg er glad for den tilliten jeg har fått, men nå vil vi legge bak oss det bråket som har vært. Nå er det fullt fokus på valgkampen, og det er en tent gjeng som er klar for å starte valgkampen i Storgata i ettermiddag, sier Borch.

Les også: Se hvem By- og landlista stiller med til valg

Trakk seg etter bråk

I begynnelsen av juni trakk Irene Lange Nordahl seg som fylkesleder for Troms Sp, etter det omfattende bråket rundt nominasjonslistene i lokalpartiene i Tromsø og Gratangen.

– Denne krevende situasjonen har jeg som fylkesleder forsøkt å håndtere så godt som mulig sammen med fylkesstyret og generalsekretæren i partiet. Dette har over tid ført til en helt uholdbar situasjon internt i fylkespartiet som gjør at jeg som fylkesleder velger å gå av med umiddelbar virkning, skrev Nordahl i en pressemelding da hun trakk seg.

Svein Leiros ble enstemmig valgt som ny fylkesleder i Troms Senterparti lørdag. Foto: Troms folkeblad