Det forteller kjøkkensjef på The Edge (der restauranten holder til), Tommy Olsen.
– Vi liker Smak veldig godt og vil være med på å gi litt blest til festivalen, sier han til iTromsø.
Food-trucken er i skrivende stund på tur opp fra den svenske hovedstaden.
Henter vogna i Stockholm
– Vi har fløyet ned for å hente den og kjører den hele veien opp til Tromsø, forteller kjøkkensjefen.
Han håper at det å få bruke Marcus Samuelssons food-truck også skal gi oppmerksomhet til Kitchn & Table.
LES OGSÅ: Dette er temaet for årets Smakfestival
– Det er en grunn til at vi bruker tid, ressurser og penger på dette – vi vil gjerne skille oss ut på festivalen, sier han.
Å delta på matfestivalen er meget populært hos de ansatte på restauranten.
«Julaften» for de ansatte
– Smakfestivalen er julaften for oss på Kitchn & Table, så vi prøver alltid å gjøre noe ekstra ut av festivalen, sier Olsen.
Julaften har man tatt bokstavelig tidligere – for to år siden stilte samtlige deltakere fra restauranten kledde ut til julenisser.
LES OGSÅ: Her får Sara og Thea servert utgått mat
Food-trucken som skal brukes er en svært avansert type vogn som absolutt ikke kan sammenlignes med en pølse- eller kebabvogn.
Fult operativt kjøkken
– Langt derfra. En food-truck er et fult utrustet kjøkken på hjul. Vi er fullt utstyrte med alt vi trenger for å lage god mat, sier Olsen.
Å bringe en food-truck til torgs håper han skal inspirere andre til å gjøre noe lignende.
LES OGSÅ: Byens ølhunder fikk påfyll
– Food-trucktrenden er kjempestor i andre deler av verden, så det ville være kjempeartig om vi fikk den hit til Tromsø, sier kokken.
Må dra tilbake etter festivalen
Dessverre kan ikke den lokale Kitchn & Table-gjengen få bruke trucken spesielt lenge.
– Vi må sende den tilbake direkte etter Smakfestivalen, men vi hadde gjerne hatt den her en liten stund, sier Olsen.
Prosjektleder i Smak, Natalie Robertsen, er kjempeimponert over stuntet fra Olsen & co.
– Det er noe vi virkelig liker, det at utstillere prøver å være frempå og kreative. De gjør at opplevelsen for alle besøkende blir bedre – og det er noe andre også burde gjøre, sier hun.