Under kontrollen gjennomført på kvelden 23. februar la kontrollørene merke til tre personer som hadde gått ut fra Quality Hotel Saga.

To av personene drakk av hver sin boks med Mack pilsner som de hadde kjøpt fra resepsjonen på hotellet. Begge personene skal ha stått utenfor hotellet mens de drakk ølen før de gikk videre, heter det i rapporten.

«Ansvarshavende fortalte at de alltid passer godt på hvem som forlater hotellet og at de ikke tillater at noen går ut av hotellet med alkohol. Denne kvelden var det imidlertid en konferanse og det hadde vært noe uoversiktlig da person ene begynte å forlate hotellet», bemerker kontrollørene i rapporten.

Én prikk

Nå har Tromsø kommune sendt forhåndsvarsel på brudd av alkoholloven til hotellet etter hendelsen. Om den endelige konklusjonen blir brudd, så vil hotellet få én prikk på skjenkebevillingen.

Om man får tolv eller flere prikker i løpet av to år, vil kommunen inndra skjenkebevillingen til stedet i minimum én uke. Hotellet har to uker på å svare på forholdet, før kommunen foretar en endelig vurdering.