Tirsdag kunne iTromsø fortelle om Keith Austin, som fortsatt venter på å få utbetalt 23.000 kroner for spillejobben på Retrofestivalen i august.

Han er ikke alene. Det samme gjelder Topcoat, Ravi og tromsøartisten Ingvar Olsen.

Føler seg ført bak lyset

Olsen forteller at heller ikke han har fått utbetalt sitt honorar for spillejobben under Tromsø Retrofestival.

Artistens bookingteam har lenge prøvd, både gjennom utallige e-poster og telefoner, å få kontakt med John Werner Larsen og Retrofestivalen angående honorarutbetaling, uten noen som helst respons.

– De har bevisst valgt å ikke ta telefon når det ringte, og har ikke svart på noen mailer. Jeg forstår det slik at alle artistene ved festivalen er ført bak lyset, og ikke fått honoraret sitt. Werner var tidligere ute i media og proklamerte at han snakket med alle involverte. Det er åpenbart ikke sant, skriver Olsen i en e-post til iTromsø.

- Erklærer festivalen konkurs via sms

Han ønsker ikke si noe om hvor stort honoraret var, annet enn at det er en god del mer enn Keith Austin var lovet.

– Det verste er uansett at de har unngått kontakt og heller prøvd å lure seg unna, i stedet for å være mann for sitt ord og bare sende en ærlig forklaring.

Etter at iTromsø publiserte saken om Keith Austin tirsdag denne uken forteller Olsen at han for første gang har mottatt livstegn fra festivalsjefen.

– I form av en tekstmelding tirsdag kveld sier Werner at de erklærer festivalen konkurs, sier artisten.

Nekter å kommentere

Eier og festivalsjef John Werner Larsen vil ikke kommentere hvorvidt festivalen erklærer seg konkurs.

– Vi har p.t. ingen kommentarer, skriver han i en tekstmelding til iTromsø onsdag morgen.

iTromsø har gjentatte ganger den siste uken forsøkt å komme i kontakt med Larsen, men har ikke fått noe respons utover dagens tekstmelding.