– Ledelsen i Troms Frp og Finnmark Frp møttes i helga for å begynne prosessen for å stifte oss sammen til ett fylkeslag. Alt gikk på skinner og det var ingen uenigheter. Det gjør at vi ikke trenger flere møter for å forberede oss på sammenslåingen, og skal ha stiftelsesmøte 26. og 27. mai, forklarer hun.

Det var ikke Iversen forberedt på.

– Det er to sterke fylkeslag med mange sterke personligheter, så jeg var forberedt på at det kunne bli diskusjoner. Men det var full harmoni. Og det er tross alt det beste utgangspunktet vi kunne hatt for et nytt fylkeslag, som skal bli et av landets sterkeste.

– Skammelig

Samtidig som organisasjonene slår seg sammen, retter hun skarp kritikk mot Arbeiderpartiet, og deres håndtering av sammenslåingen av de to fylkeskommunene.

–I Troms og Finnmark sitter Ap med politisk ledelse, men de klarer ikke å bli enig internt. De fleste andre partiene klarer å forholde seg til Stortingets vedtak, men det gjør ikke Ap. Det er en katastrofe for landsdelen. Og det er skammelig på vegne av innbyggerne at de trenerer prosessen mer enn nødvendig, mener hun.

Alle verv velges på nytt

Foruten om gruppelederne på fylkestinget som møter fast i fylkesstyret, er alle styreplassene i det nye organisasjonen på valg. En valgkomite ledet av Tromsø-Frps Britt Hege Alvarstein skal legge fram en innstilling til stiftelsesmøte 26. og 27. mai. Da håper Iversen at hun fremdeles får sitte med ledervervet.

– Jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjon for det nye styret, så er resten opp til valgkomiteen.

– Ønsker du å bli leder i det nye fylkeslaget?

– Om jeg er ønsket ville det vært en ære å utføre den jobben.

Likevel skulle hun sett at man var foruten hele prosessen, ved at man heller la ned hele fylkeskommunen.

– Frps primærstandpunkt er at vi vil ha sterke og robuste kommuner. Da hadde det ikke vært behov for fylker.

Også ledelsen i Finnmark var svært fornøyd med planene.

– Vi jobber for å gjøre oss klare for fylkestingsvalget i 2019. Det gikk smertefritt og var veldig konstruktivt. Begge parter har vært løsningsorienterte. Jeg har store ambisjoner for det nye fylket, og tror vi skal få ei god valgliste med sterke kandidater fra hele regionen, sier Torbjørn Pettersen, som er politisk nestleder i Finnmark Frp.

Også han har varslet nominasjonskomiteen om at han stiller seg disponibel for å fortsette som politisk nestleder i det nye fylkeslaget.