Det var i siste time på mandag at Utlendingsnemnda anket dommen fra Oslo tingrett i Yalda-saken. I Tromsø sliter nå familien med nattesøvnen, og støttegruppen til Yalda forteller at de har det helt forferdelig.

– Alle tre sliter med søvnen, og de har det rett og slett ikke bra. Denne prosessen vil jo ingen ende ta, sier Gunhild Johansen i støttegruppa.

Nå skal det aksjoneres, og det for å oppmerksomheten til de som kan avgjøre skjebnen til Yalda.

iTromsø har tidligere på lederplass tatt klart til orde for at Yalda må få bli i Tromsø.

Må kjempe videre

– Vi registrerer jo at folk over hele landet, lokale politikere som sitter på tinget og nesten alle bryr seg om denne saken. Nå må vi bare få oppmerksomheten fra dem som kan gjøre en forskjell, sier Jens Ingvald Olsen, som viser fram en av protestplakatene som viser teksten «Ettersøkt», med bilder av statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen, medlem i Stortingets valgkomité Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande, som er medlem i Stortingets utenriks – og forsvarskomité.

Støttegruppa er skremt over UNEs anke, og mener nå at prinsippene det krangles om skader Norges renommé.

– For land rundt oss, som har en helt annen asylpolitikk enn oss, må dette virke helt forståelig, sier Johansen.

Uholdbart av UNE

I morgen blir det protestaksjon fra støttegruppen mot UNE. Plakatene er trykt opp og medlemmene i gruppa har så langt bare fått positive tilbakemeldinger fra Tromsøs befolkning.

– Det er fint å drive støttegrupper i Tromsø. Se bare hva vi fikk til tidligere i uken med Ioan. Det var nærmere 65.000,-, sier Gerd Stamsø Munch.

Også ordfører, Jens Johan Hjort stoppet for å støtte Yalda-saken. Han stiller seg totalt uforstående til UNEs anke.

– Det er helt klart at det er gått prestisje i saken for UNE. Og det er helt uholdbart at et offentlig organ skal ha prestisje. De kan ha medmenneskelighet og omtanke, men prestisje i forhold til å ta en 11-åring er helt uholdbart, sier Jens Johan Hjort.