I november 2016 ble reguleringsplanen for de 60 nye omsorgsboligene i Inga Sparboes vei vedtatt av kommunestyret. Saken møtte umiddelbart motstand fra Steinerskolen som er nærmeste nabo.

Skolen mener de nye boligene kommer til å sperre for all utsikt.

– Hele «slangen» blir 100 meter lang og like høy som bygget vårt. Jeg synes rett og slett det er rart at det ikke kom flere kritiske merknader til dette i kommunestyret, sa daglig leder ved skolen, Marit Ringvold, til iTromsø den gangen.

Prosjektet skal være et samarbeid mellom Boligstiftelsen Odd Fellow Eldreboliger (BOFE) og Utbyggingstjenesten i Tromsø kommune.

Skolen har klaget

Steinerskolen klaget på vedtaket. Den ble behandlet i kommunestyret i januar i år. Administrasjonen innstilte på ikke å ta klagen til følge, og innstillingen ble vedtatt med 36 mot fire stemmer.

I klagen fra Steinerskolen pekes det blant annet på byggehøyde, som er 8,5 og 12 meter høyere enn bakkenivået til skolen.

– Dette innebærer at utsikten fra Steinerskolens første og andre etasje, samt loft, blir fullstendig sperret av en sammenhengende «mur» på cirka 100 meter, skriver skolen i klagen.

– Viktig offentlig behov

Kommunen vurderer likevel at behovet for de nye omsorgsboligene er større enn viktigheten av å ta hensyn til Steinerskolen.

– Kommunestyret var kjent med Steinerskolens motstand mot byggehøyde da planen ble vedtatt. Kommunestyrets planvedtak innebærer at ulemper for nabobebyggelse i form av tap av utsikt og sollys er funnet å ligge innenfor det som kan aksepteres, svarer kommunen.

Nå er saken oversendt Fylkesmannen i Troms for endelig behandling.