Han og kona Solveig er i ferd med å flytte inn i leiligheten som nå har overtatt prisrekorden for boliger i Tromsø. 14,5 millioner kroner er det nemlig ingen hus eller leiligheter i Tromsø som matcher. Den forrige rekorden skal toppleiligheten i leilighetskomplekset i Søndre Tollbodgate ha hatt. Den gikk for 14 millioner kroner tilbake i 2007.

Kjøper Edvard Falk har imidlertid et veldig avslappet forhold til prislappen på hans nye hjem.

– Det er mulig at det prisrekord. Jeg følger ikke så mye med på det. Men vi begynte bare å bli gamle og ønsket å flytte fra eneboligen vår. Vi var lei snømåkingen og ville inn i en leilighet. Samtidig hadde vi et stort hus med mye ting som vi måtte ha plass til, sier Falk.

Har vært litt heldige

75-åringen må tåle merkelappen sprek. Han har spesialistpraksis ennå og har vært professor 1 ved Universitetet i mange år.

– Jeg jobber ennå, ja. I tillegg har jeg solgt to store forretningseiendommer i Tromsø i det siste, så derfor har vi råd til en slik leilighet, sier Falk, og tilføyer:

– Vi har vært arbeidsomme og kanskje også litt heldige med forretningsdriften. Andre folk legger pengene sine i andre ting. Det er folk i Tromsø som er mye rikere enn oss, men vi har altså prioritert leilighet. Og du vet hva man sier om at det ikke er lommer i likskjorte, smiler Falk.

Fantastisk utsikt

Han har bodd halve livet i Tromsø, men er egentlig fra Lofoten.

– Som lofoting så følte jeg at jeg måtte se havet. Det gjør jeg i den nye leiligheten. Her har vi 360 graders utsikt og vi ser både sundet og langt inn i Balsfjord. Utsikten er fantastisk. I tillegg har vi stor terrasse og gjennomgående leilighet. Og så langt vi kan bedømme det så er arbeidet som er gjort med innredningen veldig bra også. Leiligheten er skreddersydd for oss, sier Falk.

Han og kona har lenge sett på ulike leiligheter før de landet på Forhåpningen – på tomten der det såkalte «Kråkereiret» sto i sin tid.

– Vi fikk blant annet tilbud om en leilighet på 160 kvadratmeter. Da fikk vi beskjed om at hvis vi la 18 millioner kroner på bordet, så var leiligheten vår. Men det var ikke aktuelt for oss da. Og heller ikke nå, for så vidt, sier Falk.

Utsolgt tidlig

Johnny Bårdsen i selskapet Haakon 7 gate 25 AS, som står som selger, sier til iTromsø at prosjektet på toppen av Tromsøya har vært veldig populært.

– Det var utsolgt før vi begynte byggingen for to år siden. At denne leiligheten gikk for en så høy pris har jo med størrelsen og beliggenheten å gjøre. Den har et stort bruksareal og er en hjørneleilighet på toppen, sier Bårdsen.

Eiendomsmegler Børge Martinussen, daglig leder i Eie Eiendom, bekrefter at leiligheten på Forhåpningen har satt prisrekord i Tromsø.

– Det tror jeg stemmer bra, ja. Det er nok den dyreste i Tromsø, sier Martinussen.

Ifølge Martinussen er det forståelig at prisen drar seg opp på rekordnivå i dette prosjektet.

– Det er en innertier beliggenhetsmessig. Det er midt oppe på øya og en fantastisk fin plass. Vi vet at det er folk som er villige til å betale en sånn pris hvis objektet er godt nok. Det var mange godt etablerte tromsøfolk som kontaktet oss for å få vurdert sine eneboliger når dette kom for salg, sier Martinussen.

En annen rutinert eiendomsmegler i byen, Ivar Nerdal, er ikke overrasket over at det er satt ny prisrekord i Tromsø.

– Nei, jeg tror faktisk at vi kommer til å se flere slike priser etter hvert – for eksempel på planlagte Workinntoppen. Skal du ha en leilighet med god beliggenhet så blir kvadratmeterprisen fort 60.000 kroner. Er leiligheten da på en par hundre kvadratmeter så er vi oppe på 12 millioner kroner bare der. Og har man da spesielle krav til leiligheten så drar utgiftene fort av gårde. Det finnes jo for eksempel folk som bruker 1 million kroner på kjøkken, sier Ivar Nerdal.

Selv om 14,5 millioner kroner er rekord i Tromsø, så er det langt opp til prisrekorden i Nord-Norge. Den innehar en 504 kvadratmeter stor leilighet i Bodø som barnehagegründeren Benn Eidissen kjøpte for 25 millioner kroner tidligere i år.