Tromsø-jenta er fylkesleder for Troms Unge Høyre og studerer jus ved Universitetet i Tromsø. Hun meldte seg inn i Unge Høyre i 2011 og har siden da drømt om å få delta på elitekurset.

– Jeg fikk vite det i går mens jeg satt på en restaurant i Riga, og jeg hylte så høyt at servitøren skvatt til. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle komme med videre, så dette er kjempestort og betyr så mye for meg, sier 20-åringen da iTromsø snakker med henne over telefon tirsdag ettermiddag.

Krevende

Av de 30 søkerne som ble tatt med videre til intervju, ble tromsøjenta til slutt blant de ti heldige. Som en av de utvalgte til eliteprogrammet, følger Berg Nilsen nå i fotsporene til flere av Høyres toppolitikere. Deriblant kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

– Nesten alle som har blitt noe stort i Høyre har deltatt på dette kurset. Man lærer så mye og får virkelig muligheten til å utvikle seg.

Hun forteller at kurset er beintøft og kjent for å være svært krevende.

– Men jeg er forberedt. Dette er noe som bare skjer én gang i livet. Det blir en opplevelse og en drøm som går i oppfyllelse, sier Berg Nilsen om programmet som starter i februar og fortsetter mot sommeren.

Kårer topp tre

Kurset består av to forberedende helger, etterfulgt av en uke med opplæring og skolering hvor deltakerne får sjansen til å utvikle seg politisk, bli bedre til å skrive og tale.

– Mot slutten av kurset blir de tre beste kåret. De som har utviklet seg mest vinner en elitepokal og heder og ære.

Nå ser hun fram til å utvikle seg som politiker, samt bruke kunnskapen til å utvikle organisasjonen hun leder.

– Jeg vil ta med meg alt jeg lærer inn i rollen som leder for Troms Unge Høyre, for så å lære det videre. Jeg vil gjøre det Høyre jeg kjenner enda bedre, sier Berg Nilsen.

Prestisjetungt

Erlend Svardal Bøe, tidligere fylkesleder i Unge Høyre, deltok selv i eliteprogrammet i 2014.

– Det er veldig kult at vi får med noen fra Nord-Norge og kan løfte fram unge talenter fra landsdelen. Dette er det øverste skoleringstilbudet vi har i Unge Høyres Landsforbund. Det å bli trukket ut som en del av eliten er stort. Det er et prestisjetungt program og et nåløye man skal gjennom, sier Bøe, som i dag er både gruppeleder i Tromsø Høyre og generalsekretær i Unge Høyre.

Han legger til at deltakerne skal gjennom en tøff skolering under kurset.

– Man blir tatt gjennom alle spekter i det politiske, både innenfor kommunikasjon, politikk, ledelse og det å drive organisasjon. Du blir testet i alt. Dette er et program som tar deg med videre i politikken og næringslivet, og det utrolig mange dedikerte politikere som har deltatt, sier gruppelederen om kurset som ble avholdt første gang i 1960.

DELTOK I 2014: Sist en nordnorsk deltaker var med i eliteprogrammet var da Erlend Svardal Bøe, gruppeleder i Tromsø Høyre og generalsekretær i Unge Høyre, deltok i 2014.