Nå anbefaler kommunens byggesakskontor arkitektkontoret til Strandvegen Utvikling AS å omprosjektere «slik at tiltaket i større grad fremstår som et boligkompleks og ikke er kontorbygg».

I et brev til Voll Arkitekter pekes det på hva kommunen er misfornøyd med:

• Fasaden fremstår som monoton mot Strandveien

• Fasadens visuelle kvalitet spiller i for liten grad på lag og/eller gir noe positivt tilbake til omgivelsene

«Byggesakskontoret opplever at fasade nord er utformet slik at bygningen fremstår som et kontorbygg. Vi mener fasadens materialbruk, stramme og monotone flate/volum på yttervegg gir et uttrykk som ikke er i tråd med funksjonen bolig,» heter det i brevet.

Det anbefales også at svalgangsløsning enten fjernes eller reduseres og at flere av soverommene omprosjekteres.

Fornuftig pris

«Himmel og Hav» er navnet på boligprosjektet til Strandveien Utvikling. Prosjektet er på 88 leiligheter og tar i bruk borettslagsmodellen.

– Vi legger opp til en finansieringsmodell med 60 prosent fellesgjeld og 40 prosent egenkapital. Nå er renta lav og det er mulig å få gode betingelser. På denne måten er det mulig å komme inn på boligmarkedet til en fornuftig pris, uttalte Morten Walthinsen, Kjell Nilsen og Stig Tore Johnsen i Strandvegen Utvikling til iTromsø i mai.

Mangelfull søknad

Brevet fra byggesakskontoret er et forhåndsvarsel om avslag på søknaden. Det presiseres at det ikke er et vedtak, men en veiledning til hvordan prosjektet kan imøtekomme kommunens skjønn vedrørende visuelle kvaliteter.

«Dere har full anledning til å opprettholde søknaden slik den er sendt inn,» heter det.

Det gjøres imidlertid klart at søknaden er svært mangelfull, og at den ikke vil kunne behandles før den er komplett. Kommunen ber om at det sendes dokumentasjon på i alt 14 punkter som er listet opp.

Morten Walthinsen i Strandvegen Utvikling er på ferie og kjenner ikke til brevet fra kommunen til arkitektene.

– Vi må ta et møte med kommunen om dette, sier han.