Antall hjerteinfarkt er redusert med over 60 prosent

Tall fra Tromsøundersøkelsen viser at vi spiser bedre, mosjonerer mer og røyker mindre. Det resulterer i en solid nedgang i antall hjerteinfarkt.

GODT NYTT: Maja-Lisa Løchen, professor ved UiT, gleder seg over resultatene fra Tromsøundersøkelsen. Tallene viser nemlig en solid nedgang i antall hjerteinfarkt. 

pluss

Tromsøundersøkelsen gir forskere en unik innsikt i helseutviklingen fra 1974 til i dag. Nylig har Maja-Lisa Løchen, professor ved UiT – Norges arktiske universitet, Grethe Seppola Tell, professor ved UiB, og Sidsel Graff-Iversen, seniorforsker ved Folkehelseinstituttet, publisert en bloggpost på UiTs helseblogg. Her påpeker de den solide nedgangen i de fire største risikofaktorene for hjerteinfarkt: Blodkolesterol, blodtrykk, røyking og fysisk inaktivitet.