Trond Petter Robertsen, som er prosjektleder og daglig leder for utbyggingsselskapet Bjerkaker Sjøpark AS, gleder seg til byggingen er i gang.

– 83 prosent av leilighetene i det første bygget er allerede solgt. Ytterligere to bygg er lagt ut for salg, altså bygg E og B, og det er svært godt mottatt av markedet, skriver Robertsen i en e-post til iTromsø.

– Vi har solgt 91 boliger det siste halve året og forventer å kunne igangsette bygg B like over sommeren og deretter bygg E, forklarer han.

Sjøpark

I tillegg til leilighetene, skal det etableres en offentlig sjøpark som kan brukes av alle.

– Sjøparken vil få skjermede oppholdsplasser, sandstrand, brygge, benker, grillplasser og leke- og treningssoner, forteller Robertsen.

UTSIKT: Leilighetene som vender ut mot havet vil få fin utsikt over sjøparken og sundet.

De vil også få til en strandpromenade som vil gå gjennom sjøparken for å binde Strandkanten sammen med kyststien til Telegrafbukta.

– Det blir mulig å gå helt fra sentrum til Telegrafbukta langs sjøkanten når sjøparken er ferdigbygget, forteller Robertsen.

Snøballkrig

Selv om en sjøpark frister mest om sommeren når det er fint vær, mener Robertsen at den trolig også vil bli tatt i bruk om vinteren.

– Det blir et stort uteområde som vil være belyst om vinteren. Gangstiene vil bli brøytet av kommunen, så det er mulig å benytte seg av den gjennom hele året. Utearealet kan man bruke til hva man vil. Det er bare fantasien som setter grenser der, sier Robertsen, som foreslår snøballkrig.

STRANDPROMENADE: Bjerkaker Sjøpark vil bygge en strandpromenade som skal forlenge kyststien helt fra Telegrafbukta til sentrum.

Byggingen av de første leilighetene starter nå. Robertsen tror overtakelsen av de første leilighetene vil skje i januar 2019.

Infrastruktur

I sommer vil det også pågå arbeid med infrastruktur rundt bygget og utfylling av sjøparken.

– Dette er et helt unikt og spennende prosjekt å jobbe med, spesielt på grunn av sjøparken, sier Robertsen.