Kreftrammede Ingrid fikk beskjed om at hun ville være tilbake i jobb etter tre måneder – ni år etter sliter hun med senskader

Det som skulle være en enkel brystbevarende operasjon, har for Ingrid Hemmingsen blitt til en kronisk sykdom og omfattende plager. Hun mener det nå er på tide at det snakkes mer om senskader etter kreft.

MANGE SLITER: En av tre brystkreftrammede får senskader av den belastende behandlingen. Ingrid Hemmingsen trodde alt ville bli som før, men etter kreftbehandlingen har hun fått kronisk lymfødem, hun plages med hyppige infeksjoner, har nedsatt konsentrasjonsevner og mye lavere energinivå. – Jeg er kreftfri, men ikke frisk, sier hun.  Foto: Ronald Johansen

pluss

– For ni år siden fikk jeg brystkreftdiagnosen. Jeg fikk beskjed om at det var så lite, at det kun var snakk om en enkel brystbevarende operasjon. Legen sa til meg at jeg skulle være tilbake i jobb tre måneder senere og at livet mitt skulle bli som før. Det stemte overhodet ikke, forteller brystkreftrammede Ingrid Hemmingsen (52).