Da Roar Dons var 17 år gammel gikk han ned landgangen fra en båt og satte føttene sine på Manhattan for første gang. Den gang dro han som utvekslingsstudent og skulle lære om livet på andre siden av Atlanterhavet. Nå skal han og kona bo i byen de neste seks månedene.

– Vi har leid en leilighet i Williamsburg i Brooklyn. Det er en veldig dynamisk bydel med mye aktivitet på gateplan, sier Dons entusiastisk.

Skal gjøre flere ting

Roar Dons er eier og styreleder i A/S Pellerin, men de siste årene har han også gjenopptatt musikkarrieren og platedebuterte i fjor med albumet «Natta e over».

– Så da blir spørsmålet: skal du til New York som musiker eller byutvikler?

– Jeg skal gjøre flere ting der borte. Musikken har jeg alltid med meg, så det kan godt hende at jeg skal spille inn noe, men jeg skal også tenke byutvikling, noe New York er fantastisk god på, sier han.

Konas idé

Dons sier at det er kona, Sif Vik, plan og utviklingsleder på Tvibit, som lanserte ideen om å ta en ordentlig bit av det store eplet.

– Men jeg var ikke vanskelig å be. Vi tenkte at det ville være fint å få Tromsø litt på avstand, få ny inspirasjon og lære noe viktig som vi kan ta med oss tilbake hit, sier han.

– Hva har dere planlagt, da?

– Det er ikke lurt å reise til New York med for mange planer. Litt av poenget med reisen er å se hva New York gjør med oss. Vi kan ikke komme dit og forsøke å bestemme over New York, da går vi glipp av det byen kan tilby, sier han.

Audiens på Manhattan

Han reiser imidlertid ikke med helt blank kalender.

– Jeg har oppretta noen kontakter med et musikkstudio og har fått en slags audiens hos en av de store eiendomsutviklerne i New York.

– Hva kan du lære om byutvikling der som du kan ta i bruk her?

– Det er en vanvittig fortetting på gateplan der, hvor kvartaler glir over i hverandre og det er et fantastisk samspill mellom eiendommer, sier han.

Dons skal hjem til Tromsø et par ganger i løpet av oppholdet.

– Jeg håper å få mange gode ideer mens jeg er der borte, og at jeg kommer hjem med nye tanker om hvordan vi kan utvikle Tromsø videre, avslutter Dons.