– Da de ropte opp navnet mitt, ble jeg helt sjokkert. Det var utrolig artig, spesielt fordi konkurransen var så hard, sier Morten Ridderseth (19).

Tromsøværinger vant forrige helg Norgescupen for resepsjonistlærlinger som ble avholdt i Stavanger, og kan dermed smykke seg med et helt fersk norgesmesterskap.

Forrige fredag gikk han videre fra semifinalen der 12 deltakere ble til seks. Og lørdag gikk han helt til topps i konkurransen.

I finalen var oppgaven å hjelpe gjester, som da er innleide skuespillere for anledningen, med å sjekke inn på et hotell. Spesielt var det en gjest som var vanskelig, som oppførte seg frekt og var utålmodig.

– Da blir testen å se om man klarer å beholde roen, og være profesjonell, selv om gjesten vil ha svar på mye på en gang, har dårlig tid og ikke alltid er fornøyd med alternativene du kommer opp med, sier Ridderseth.

Jobber i Hurtigruten

Dagen etter konkurransen var Ridderseth tilbake på jobb. Siden oktober 2016 har han vært lærling om bord på Hurtigruten.

– De på jobben synes det var utrolig artig at jeg hadde vunnet, så da jeg kom om bord ble det spilt musikk over hele anlegget på båten, jeg ble tatt imot av masse folk med kake og flagg. Etterpå fikk jeg fortalt at kolleger hadde holdt seg våkne for å høre om jeg vant sent lørdag kveld. Jeg har fått masse meldinger og gratulasjoner, så jeg må si mottakelsen har vært veldig rørende og uventet, sier 19-åringen.

Da iTromsø snakker med Ridderseth, er han om bord på MS «Finnmarken», og er på vei nordover fra Rørvik. Han har bare godord å si om arbeidsplassen sin.

– Jeg stortrives om bord, og det er et veldig godt miljø. Siden vi er så mange dager på om gangen, så bli vi veldig godt kjent. Det blir nesten som en familie, fordi man er rundt kollegene sine nesten døgnet rundt. Vi bor sammen, jobber sammen og spiser sammen. Men det er veldig koselig, sier han.

Vil bli hotelldirektør

Som resepsjonist om bord har han fått prøve seg på en rekke utfordringer, og forteller at han har lært mye om kystlinja de seiler.

– Folk spør om alt mulig rart, alt fra ting om båten til steder vi seiler til. Så da må man ha svar. Akkurat nå for tiden er det veldig mange turister om bord, og de fleste skal nordover for å se nordlyset. Vi merker at det blir mer og mer populært, fordi nå seiler vi med fullt skip. Det er ikke så vanlig i januar, sier Ridderseth og legger til at han har lyst til å fortsette å utvikle seg innenfor bransjen.

– Jeg skal gjøre ferdig lærlingtiden og studere på Hotelledelse videre. Drømmen er å bli hotelldirektør, men enda lenger fremme har jeg en drøm om å kunne åpne mitt eget hotell. Turismen vokser ekstremt i Nord-Norge, så jeg tror det er gode muligheter for å etablere seg.

Og skal vi tro dommerne i Norgescupen, som mente Ridderseth var profesjonell, beholdt roen og ikke lot seg vippe av pinnen av stressende gjester, så kan det se ut som at han har gode sjanser til å lykkes.