Sigurd skrev forestilling etter å ha møtt syrisk flyktning: – Vi forsøker å forstå hverandre

Sigurd Kornelius Lakseide møtte syriske Maher Hawriya i 2014. Han begynte å gjøre opptak av diskusjonene deres, og nå har han skrevet manus.

SAMTALER BLIR TEATER: Sigurd Kornelius Lakseide har skrevet en teaterforestilling om diskusjonene han har hatt med syriske Maher Hawriya (t.h.). Dokumentarforestillingen «Al Hayat Helwa» regisseres av Sindre Arder Skildheim (t.v.). FOTO: FRANK LANDE 

pluss

«Al Hayat Helwa» er tittelen på teaterforestillinga som har premiere på Rådstua 22. mars. Den arabiske tittelen betyr «Livet er vakkert» og er en dokumentarforestilling som forteller om livet til to gutter fra to veldig ulike kulturer: Den ene gutten er fra Tromsø og den andre er fra Idleb utenfor Aleppo i Syria.