– Vi er skuffa over at politiet ikke har klart å ta den skyldige. Vi skal bygge på samme sted og frykter at det samme skal skje igjen. Hva hvis vedkommende var ute etter oss spesielt? spør Hege Foshaug, nestleder i Dyrebeskyttelsen og legger til:

– Det er viktig for vår sjelefred at den skyldige blir tatt. De frivillige skal kunne føle seg trygge når de er på det nye hjelpesenteret.

Byggestart i april

Det var lørdag morgen 30. september i fjor at nødetatene rykket ut til Dyrebeskyttelsens hjelpesenter ved Prestvannet. Det lille huset ble påtent og alle de 13 kattene brant inne. Dyrebeskyttelsen har siden holdt hus i en nedlagt barnehage på Håpet, men nå er nytt hjelpesenter bestilt.

– Vi har fått beskjed om at det blir byggestart i april, og at det skal stå klart i oktober, forteller Foshaug.

nytt hjelpesenter: Her er plantegningen for modulen Dyrebeskyttelsen har bestilt fra Saltdalshytta. Bruttoareal på første etasje er 114 kvadratmeter og hemsloftet er på 36 kvadratmeter.

Modul fra Saltdalshytta

Restene av det nedbrente hjelpesenteret er nå jevnet med jorda.

– Det var godt å få det bort, så det ikke står der som et skrekkelig monument over tragedien vår, sier Foshaug.

Dyrebeskyttelsen har fått byggetillatelse og har allerede bestilt ei hytte fra Saltdalshytta.

– På grunn av ulike byggekrav så blir det billigere å bygge hytte. Dermed sparer vi penger, men får fortsatt et hjelpesenter som er tre ganger så stort som det som brant ned, sier hun.

gleder seg: Hege Foshaug, nestleder i Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø, gleder seg til å flytte inn i nye lokaler ved Prestvannet i oktober.

Gleder oss

Dyrebeskyttelsen hadde overtatt som eiere bare noen uker før brannen. Bygget var taksert til 10.000 kroner og skulle uansett rives.

– Det var altså ikke det økonomiske tapet som gikk inn på oss, men de 13 kattene som døde i brannen, påpeker hun.

I fjor inngikk Dyrebeskyttelsen en 40 år lang festeavtale med kommunen.

– Vi trives i det midlertidige lokalene på Håpet, men gleder oss til å komme hjem til Prestvannet.

ØNSKER TIPS: Politiet har fortsatt ikke tatt den eller de som tente på huset som tok livet av 13 katter hos Dyrebeskyttelsen, men politiet ønsker tips som kan bidra til oppklaring av saken. Foto: RONALD JOHANSEN

Politiet etterforsker videre

Lene Fabek, seksjonsleder for etterforskning, bekrefter at politiet jobber videre med saken.

– Det gjenstår noen tekniske undersøkelser, men vi har så langt ikke kommet nærmere en gjerningsperson, eller personer, og ønsker tips i saken som kan bidra til en oppklaring, sier Fabek.