Fredag kveld kom huseier Karo Hassan og samboer Charlotte Lange hjem til rekkehuset sitt på Skattøra. Døra var ødelagt og to skruer var brukt for å skru døra fast i dørkarmen. De ringte politiet for å melde fra om det som så ut som et innbrudd, og fikk beskjed om at det var politiet som hadde vært der.

Politiet sa at de hadde gjort en feil og at de ville erstatte døra. Charlotte Lange fikk beskjed om å møte opp på politistasjonen mandag morgen og spørre etter en navngitt ansatt i politiet.

– Jeg måtte trekke kølapp og vente nesten en time før jeg fikk snakket med noen. I skranken sa de at han jeg skulle snakke med satt i møter ut dagen, og at jeg skulle legge igjen navnet mitt så han kunne ta kontakt med meg en annen dag. Jeg synes det var veldig dårlig gjort av dem, sier Lange.

– Frekt

Mandag formiddag tar Lange imot iTromsø i stua på Skattøra. Døra er montert og regningen ligger på stuebordet.

Karo Hassan kjøpte døra selv på lørdag og Lange vet ikke hva den kosta, men prisen for monteringen havner på 20.470 kroner.

– Jeg sliter med angst så det er ikke bare enkelt for meg å skulle møte opp på politistasjonen for å snakke med en mann jeg ikke kjenner. Jeg måtte virkelig manne meg opp for å klare det. Derfor ble jeg veldig irritert da jeg dro dit bare for å få vite at han ikke var på jobb engang. Dét synes jeg er frekt.

– veldig irritert: Charlotte Lange ble bedt om å møte opp på politistasjonen mandag morgen for å snakke om erstatning for døra. – Derfor ble jeg veldig irritert da jeg dro dit bare for å få vite at han ikke var på jobb engang, sier hun.

– Hva burde politiet ha gjort annerledes i denne situasjonen?

– De burde ha ringt oss fredag kveld da de skjønte at de hadde brutt seg inn i feil bolig. Da ville vi ha visst hva vi kom hjem til, og hadde sluppet å bli så redde som vi ble. I tillegg synes jeg de burde ha beklaget feilen de gjorde.

Gulvvask lørdag kveld

Paret har ikke hørt noe fra politiet siden fredag kveld. Lange forteller at hun sto og vaska fra hun kom hjem i 19-tiden lørdag kveld og helt til klokka 23.

– Jeg skjønner ikke hvordan de kunne dra med seg så mye søle inn på gulvene. Det holdt ikke å vaske én gang, jeg måtte ta flere runder før det ble rent. Teppene som vi hadde i trappa har jeg bare kasta ut, jeg tror de må til rens hvis de skal bli skikkelig rene.

– Hva nå?

– Vi har fått på plass ei ny dør, og fått en stor regning for arbeidet. Nå forventer jeg at politiet betaler oss tilbake, avslutter hun.

– Vi har beklaget og skal ordne opp i dette

Politiet sier at de skal dekke parets utgifter med montering av ny dør etter at de ødela den forrige.

Mandag ettermiddag tar politiet kontakt med Karo Hassan og Charlotte Lange for å avtale et nytt møte.

– Det ble dessverre en kommunikasjonssvikt da de kom hit i morges. Vi har snakket med dem i dag og beklaget dette, og nå kommer de hit i ettermiddag for å rydde opp i dette, sier Ståle Luther, seksjonsleder ved felles etterforskningsseksjon i Troms politidistrikt mandag.

Seksjonsleder for etterforskning i Troms politidistrikt. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Luther forteller at de har beklaget overfor paret, og forklart at de hadde grunn til å finne en mistenkt på denne adressen, noe som viste seg å ikke stemme.

– Dette er ikke første gang at politiet har ødelagt ei dør i forbindelse med en ransaking. Vi hadde som sagt grunn til å tro at mistenkte oppholdt seg ved denne adressen, men det kan være at adresser er feilkoblet i folkeregisteret eller at vårt interne register ikke er oppdatert, sier Luther, og legger til at de hadde flere enn én indikasjon på at den mistenkte var på denne adressen.

– Får paret tilbakebetalt utlegget for montering av ny dør?

– Ja, vi ønsker selvfølgelig å gjøre opp for oss i forbindelse med at vi kom i skade for å involvere noen som ikke hadde noe med dette å gjøre.