1. Jarle Heitmann: Har tidligere ytret ambisjoner om varaordførerplassen. Han har også gått ut av styret til Tromsø Ap, muligens for å berede grunnen for å kunne stå på topp til kommunevalget. Heitmann er en av de mest hardtarbeidende politikerne på rådhuset, og når en så erfaren politiker ønsker en høy posisjon, er det kutyme i Ap at vedkommende får en plass. Ap går en svært tøff valgkamp i møte, og ettersom Høyre etter alle solemerker stiller med den populære Jens Johan Hjort, kan det være vanskelig å finne noen som vil stille på topp for et parti som styrer mot valgnederlag. Det reduserer sjansen for at noen stiller mot Heitmann. Likevel er Heitmann ansett som arkitekt og politisk strateg for inneværende periode, og må bære noe av ansvaret for partiets svake meningsmålinger.

2. Oddbjørn Eidissen: Er partileder i Tromsø Ap og kom ut fra intet og ble partileder, noe som tyder på at han kan ha sterke støttespillere i ryggen. Han har bredt kontaktnettverk i næringslivet i Tromsø. Det kan tenkes at Tromsø Ap vil foretrekke et ubeskrevet blad, for å kunne forsøke å håndtere de lave meningsmålingene som trolig bidro til at Røymo trakk seg. Eidissen er Heitmanns sterkeste utfordrer og sjansen for at han kan stille mot Heitmann er høy. Alternativt vil Eidissen kunne finne flere kandidater fra næringslivet i Tromsø.

3. Brage Sollund: Har sagt at han ikke stiller til gjenvalg. Likevel er situasjonen vesentlig endret nå som Røymo har trukket seg. Etter Røymo er Sollund, tross sin unge alder, en av de mest erfarene politikeren i Tromsø Ap. Det er ikke umulig at Sollund kan vurdere å stille om partiet ønsker et alternativ til Heitmann. Har sterk støtte i AUF, og er en erfaren retoriker. Håndterte også den anstrengte situasjonen i barnevernet i Tromsø da han var byråd.

4. Ragni Løkholm Ramberg: Er et av partiets fremste talenter, men har signalisert at hun ikke ønsker gjenvalg. Likevel har hun stor støtte i partiets gjenværende venstreside, og har også respekt i fagbevegelsen og miljøbevegelsen. Kontrollerer det mektige Forum arbeiderlag, der nominasjonene i partiet har blitt avgjort de siste periodene. Har også sterk støtte i AUF. Ramberg er også en dyktig og karismatisk taler og debattant. Om partiet peker mot Ramberg, er hun en sannsynlig kandidat. Hun er også respektert blant politiske motstandere, og Høyre krysser nok fingrene for at hun ikke blir Aps toppkandidat.

5. Tove Karoline Knutsen: Er tidligere Stortingspolitiker og nyter bred støtte i partiet. Knutsen er tidligere kulturkjendis fra Senja, og med gode resultater som helsepolitikken på Stortinget, er hun et godt alternativ for de eldste i partiet. Spørsmål er om Knutsen er interessert i å ta belastningen som ordførerkandidat. Et mulig alternativ for Ap på topp.

6.  Elisabeth Steen: Tidligere mangeårig partileder i Tromsø Ap og har sterk støtte i fagforeningene som mangeårig tillitsvalgt i NTL. Kontrollerer Sentrum arbeiderlag, det største arbeiderlaget i Tromsø.

7. Anne Marit Bjørnflaten: Tidligere stortingsrepresentant og kommunikasjonssjef i Hurtigruten.  Løftet i sin tid fram Kristin Røymo i Ap, og mange vil lytte til Røymos anbefalinger om en eventuell arvtager.

8. Odd Arne Thunberg: Tidligere partileder og instituttleder på universitetet. Bred støtte i venstresiden i Tromsø Ap og blant fiskeripolitikerne.

9. Gunner Wilhelmsen: Kjent næringslivsprofil i Tromsø med sterke bånd til Tromsø Ap, og politikere i partiet. Et mulig alternativ til Eidissen.

10. Viljar Hanssen: Har tidligere ytret ambisjoner om å stille til valg for Ap. Med sterke kontakter i Ap sentralt og høy profil i mediene, er Hanssen også aktuell på en av topp-plassene. Han er likevel en svært usannsynlig ordførerkandidat, grunnet manglede erfaring med politisk ledelse, noe som kreves for å lede Tromsø kommune.