En av disse kan bli Arbeiderpartiets nye ordførerkandidat

iTromsøs politiske redaktør Martin Lægland har kommet med ti forslag til hvem som kan bli Arbeiderpartiets nye ordførerkandidat, etter at nåværende ordfører Kristin Røymo lørdag valgte å ikke stille til gjenvalg.

Jarle Heirmann, Gunnar Wilhelmsen og Ragni Løkholm Ramberg kan være mulige ordførerkandidater.  

pluss

1. Jarle Heitmann: Har tidligere ytret ambisjoner om varaordførerplassen. Han har også gått ut av styret til Tromsø Ap, muligens for å berede grunnen for å kunne stå på topp til kommunevalget. Heitmann er en av de mest hardtarbeidende politikerne på rådhuset, og når en så erfaren politiker ønsker en høy posisjon, er det kutyme i Ap at vedkommende får en plass. Ap går en svært tøff valgkamp i møte, og ettersom Høyre etter alle solemerker stiller med den populære Jens Johan Hjort, kan det være vanskelig å finne noen som vil stille på topp for et parti som styrer mot valgnederlag. Det reduserer sjansen for at noen stiller mot Heitmann. Likevel er Heitmann ansett som arkitekt og politisk strateg for inneværende periode, og må bære noe av ansvaret for partiets svake meningsmålinger.