– Pågangen har vært veldig bra. Det jeg merker er at det har eksplodert med antall bobiler som har kommet hit, forteller Vigdis Svelarud, daglig leder på Skittenelv Camping.

Sammenlignet med tidligere år har campingplassen all grunn til å gni seg i hendene.

– Vi har mye større belegg nå, enn det vi har hatt tidligere, sier Svelarud.

– Vil bygge ut

Også på Tromsø Camping har de fått kjenne at campingsesongen er godt i gang.

– Sommeren har vært storartet. Det har vært fullt her hver eneste dag, forteller assisterende daglig leder Mats Andersson.

Pågangen har vært så stor, at campingplassen har sett seg nødt til å sende turistene videre.

– Vi sliter med å ta imot alle, så vi har blitt nødt til å dele på gjestene og sende noen videre til Skittenelv Camping, forteller Andersson.

Campingplassen, som bygde ut så sent som i 2015, leker nå med tanken om å utvide ytterligere.

– Flinkere å forhåndsbooke

Campingplassen forteller at de opererer med «walk-in», som betyr at de alltid har ledig plass tidlig på dagen for turister som ikke har booket på forhånd.

– Det er veldig mange utenlandske turister som bare kommer og får plass. Dette gjelder som regel eldre utenlandske turister. Nordmenn er flinkere til å forhåndsbooke, forteller han.

Fornøyd

Til tross for en dårlig start på sommerværet, er Tromsø Camping likevel fornøyd med sesongen så langt.

– Vi merket trykket allerede rundt 1. juni, så sånn sett har vi hatt en veldig god start på sesongen. Bortsett fra det har det vært ganske likt som i fjor. Det har vært litt kjedelig med det været vi har hatt, men det har ikke stoppet turistene fra å komme til oss, forteller Andersson.