Det er det kommunale eiendomsselskapet Arnestedets datterselskap Einerhagen som ønsker å bygge i alt 16 blokker med til sammen godt over 600 leiligheter på en tomt like ved Tverrforbindelsen – i «kilen» mellom rekkehusene i Rypeveien, Jekta Øst og Langnes Handelspark.

Ute på høring

Planene for boligprosjektet ligger nå ute til offentlig høring, og prosjektleder i Arnestedet, Odd Harald Eriksen, tror at den politiske behandlingen vil ta relativt lang tid.

– Etter at fristen er gått ut vil alle merknader bli gått gjennom, og det vil bli fremmet et saksframlegg for politikerne, sier han.

PROSJEKTLEDER: Odd Harald Eriksen i det kommunale eiendomsutviklingsselskapet Arnestedet.

Lang fartstid

Planene for Einerhagen har mange år på baken, og er jobbet med i en årrekke.

Det har vært meldt innsigelser fra flere såkalte sektormyndigheter på forhånd, men ifølge Eriksen er de fleste av disse ryddet av veien. Blant annet er trafikkløsninger både internt i området og eksternt avklart med Statens veivesen.

– Nå gjenstår det kun å bli enige med Fylkesmannens miljøvernavdeling om støy- og luftforurensingsløsninger, sier Eriksen.

Tror på byggestart i 2020

Han er overbevist om at dette vil la seg løse.

Dersom eventuelle innsigelser, samt merknader fra naboer, blir håndtert så tror Eriksen at man kan gå igang med prosjektering av området i løpet av våren 2019.

– Erfaringsmessig tror jeg det blir en endelig politisk behandling i løpet av vinteren eller våren 2019, og når planen er vedtatt vil det sikkert gå helt til 2020 før vi har byggestart, sier han.

Planprogrammet ligger ute på høring i åtte uker nå i sommer, og frist for å komme med merknader er satt til 31. august.