Drikkevanene endrer seg ellers i landet – her holder vi fast

Halvårstallene fra Vinmonopolet bekrefter den trenden man har sett de siste årene. Det skjer et skift fra mørkere til lysere drikker – bare ikke i Tromsø helt enda.

Mer hvit og mindre rød: Drikkevanene til nordmenn har endret seg de siste årene, der salget av rødvin har stagnert litt, og salget av hvitvin har tiltatt. Spesielt i varme perioder er nå hvitvin og andre lysere drikker nesten like populært som rødvin. Foto: Petter Strøm 

pluss

For kommunen var det en liten oppgang i totalt salgsvolum på Vinmonopolet første halvår – fra 773.787 liter til 779.190 liter. Selv om kommunen hadde en oppgang i totalt salgsvolum, opplevde Troms fylke samlet sett en nedgang på 0,4 prosent. Det skyldes dårlig vær i juni, skal vi tro Vinmonopolet.