Team Nord-Norge-løperen pådro seg en lei forkjølelse for to uker siden, og mistet dermed innspurten av sesongoppkjøringen.

På mandag begynte hun så smått med lett trening, og i dag gjennomførte hun sin første tøffe økt på to uker.

Derfor gikk dagens ti kilometer klassisk i Muonio over all forventning, for tromsøjenta gikk inn til en sterk 15. plass og var kun halvannet minutt bak pallen.

– Resultatet var i grunn ganske overraskende. Jeg følte meg ikke helt i slag, men trengte denne gjennomkjøringen, forteller Svendsen på telefon fra de finske skoger.

Reiser videre

– Det er hard konkurranse der borte, så det er meget imponerende det Anna leverer etter sykdomsperioden, sier Team Nord-Norge-trener Roy-Helge Larsen som befinner seg på Beitostølen i helga der fire av lagets løpere går.

I morgen avsluttes åpningshelga i Muonio med ti kilometer friteknikk, men den velger Svendsen å stå over.

– Jeg vil ikke starte for tøft nå, så planen var å gå ett renn denne helgen, sier Svedsen som reiser videre til Gällivare på mandag.

– Der blir jeg værende frem til neste helg, og så skal jeg gå to renn da, forteller Team Nord-Norge-løperen.

– Jobber med skøyting

Svendsen har levert flere gode prestasjoner i sesongoppkjøringen, og håper å ta steg denne sesongen. Nøyaktig hva hun vil forbedre er hun også klar på.

– Jeg har jobbet mye med den tekniske biten på skøytingen, og håper jeg klarer å forbedre det denne sesongen, forteller Svendsen som mener at hun har mye å gå på.

Imponerende dag

I tillegg til at Svendsen imponerte var det en god dag for de norske herrene i skisporet i Muonio.

Av de 15 beste var fem av dem lokale løpere, og best av dem alle var Snorri Einarsson som gikk inn til 7. plass.

Den tidligere Team Nord-Norge-løperen, som går for langløpslaget Team Santander, var halvannet minutt bak vinneren Sami Jauhojärvi.

Andreas Nygaard, som er lagkamerat med Einarsson i Team Santander, gikk inn til 10. plass. Så fulgte Martin Mikkelsen på 13., Torgeir Sulen Hovland på 14. og Håkon Mikalsen på 15. plass.

– Nå har vi fått et miljø i Tromsø med mange gode løpere, og det vil løfte nivået betydelig fremover. Resultatene vitner i hvert fall om at det jobbes godt, sier Roy-Helge Larsen.