Det bekrefter trener Roy Helge Larsen til iTromsø.

– Anna har vært syk i en uke. Hun har ikke trent siden forrige lørdag, sier Roy Helge Larsen til iTromsø.

Det innebærer at hun ikke reiser til Beitostølen for den nasjonale åpningen i helgen.

Aldri gått på Beito

– Jeg har vært plaget med sår hals og en forkjølelse. Det har vært åtte dager uten trening. Det er langt fra optimalt, men det er jo bedre nå enn midt i sesongen, sier Svendsen tappert.

Men hun skulle gjerne ha gått mot eliten på Beitostølen.

– Nå skulle jeg endelig gå på Beito. Jeg har aldri gått der før, så jeg gledet meg skikkelig. Det var jævlig kjedelig, men det er jo ikke det viktigste denne sesongen, sier Svendsen.

Sterk sommer

I sommer har hun levert sterke resultater, og under Toppidrettsveka – mot flere løpere fra verdenseliten – ble hun nummer ni sammenlagt.

I stedet ble det biltur til finske Mounio for lett trening. Hvis formen bedrer seg skal hun gå et løp i den finske skimetropolen.

– Det er flere gode her. Både fra Sverige, Finland og Tsjekkia, sier Svendsen på telefon fra Finland.

Sender fire løpere

Kun to løpere fra Team Veidekke Nord-Norge reiser sørover til Beitostølen. De to er Eirik Solvang og Rolf Einar Jensen, og i tillegg drar Emilie Kristoffersen og Lovise Heimdal - som bor på Lillehammer.

– Det er jævlig hardt å kjempe i toppen. Omtrent alle som stiller til start er i veldig bra form. Det handler om å få rutinen, og komme i gang. Jeg har ikke prikket inn noen formtopp hit, sier Rolf Einar Jensen til iTromsø.

– Løpene på Beitostølen er ikke det viktigste. Det er sesongåpning i Norge og en del sterke utlendinger med. For oss er det viktigere med løpene på Gålå om to og en halv uke. Der er det mulighet for å kvalifisere seg til verdenscup på nasjonal kvote, sier Roy Helge Larsen.

Vant testløp

Men han varsler sterke resultater fra både Solvang og Heimdal. Heimdal vant blant annet et testløp sist helg med flere sterke løpere fra innlandet på start.

På fredag er det 10/15 klassisk for kvinner og menn, før samme distanser i fri teknikk på lørdag. Søndag avsluttes sesongåpningen med sprint.

TRENER: Roy Helge Larsen