Milliongave sender turnforeningen til himmels

Her på Templarheimen står en splitter ny turnhall – med fem haller – klar til skolestart i 2017.

MILLION-GLIS Katharina Torheim, her flankert av Christian Overvaag (til venstre) og Knut J. Borch, hadde god grunn til å smile etter gaven fra Sparebank1 Nord-Norge.   Foto: Jørund Wessel Carlsen

KLAR OM HALVANNET ÅR? Stydeleder Katharina Torheim håper turnhallen står klar her på Templarheimen til skolestart 2017.  Foto: Jørund Wessel Carlsen

sport

Hvis alt går etter planen, da.

Med byggestart tidlig neste år tror leder i Tromsø Turnforening, Katharina Torheim, at hallen kan stå ferdig sommeren 2017.

Fikk én million

Tirsdag hadde styrelederen god grunn til å smile. På Templarheimen fikk hun overlevert en sjekk på én million kroner av Sparebank1 Nord-Norge.

– Dette er en av de største gavene vi gir i høst. Vi deler ut dette gjennom gavefondet, og har gitt ut 4,1 millioner i Troms i år. Dette er en betydelig del av det, sier Christian Overvaag, konserndirektør i Sparebank1 Nord-Norge.

– Vi er stolte av å bidra til at dette bygges. Turnhallen som er i Tromsø er passé. Det er 900 medlemmer i klubben, og 400 står på venteliste. Da er det gledelig å bidra til realisering av prosjektet, sier Overvaag.

400 på venteliste

Med 400 barn og unge uten et turntilbud innrømmer Torheim at hun sliter med nattesøvnen. Klubben har 900 medlemmer helt opp til 80 år, men fortsatt står 400 barn på venteliste.

Kapasiteten har lenge vært sprengt, og turnforeninga har ropt på ny hall i lang tid. Nå kan både Torheim, og barna på ventelisten, slippe jubelen løs.

– Jeg håper vi starter tidlig i 2016, og da kan hallen være klar til skolestart i 2017, sier styrelederen forhåpningsfullt.

Et av problemene er at reguleringen for Templarheimen ikke er ferdig. I tillegg til turnhallen skal Barents Arena og det mye omtalte Tromsøbadet bygges.

– Vi har fått tilbakemelding på at vårt prosjekt er godt prosjektert. Vi har gjort alt selv, og det har vært ute på anbud. Alt er frivillig, og inngår ikke i kostnadene vi har framover, sier finansrådgiver Knut J. Borch.

– Spleiselag

Han forteller at total kostnadsramme er på 50 millioner kroner.

Ei krone her og ei krone der, eller én million her og én million der, kommer godt med i realiseringen.

Turnforeningen stiller med 15 millioner kroner i egenkapital.

– Vi er godkjent for tippemidler, og kan få inn tolv millioner kroner der, sier Borch.

Da har de fått inn 27 millioner kroner – litt over halvparten.

– Det er et spleiselag, og vi har enda ikke vært ute med tiggebøssa hos næringslivet, sier Borch.

Fem haller

Der kan det godt være de får napp. For turnhallen skal bestå av fem haller – og tilrettelegges for bruk av andre idretter enn turn.

Den består av fem haller, og to av hallene er rene flerbrukshaller som kan brukes til blant annet ballidrett.

– Det er ikke bare for turn og rytmisk gymnastikk. Den står tom på dagtid; da er vi på skole og jobb. Den kan benyttes av flere, og vi har fått tilbakemelding fra Olympiatoppen Nord-Norge om at dette er en hall byen trenger, sier Torheim.