Satte ny personlig rekord

Johann André Forfang (20) satte ny personlig rekord med 243,5 meter i Vikersund.

En fornøyd Johann André Forfang etter gårsdagens pallplass. I dag ble det ny personlig rekord.  Foto: NTB scanpix

sport

– Det var så godt å få det til i det siste forsøket, forteller Forfang til NRK med et stort smil.

Avslutningsrennet i Vikersund kunne blitt en stor nedtur etter gårsdagens pallplass, men i finaleomgangen traff Forfang strålende og klinket til med hele 243,5 meter.

Han jublet villt nede på sletta, og var strålende fornøyd med hoppet. Han forrige personlige rekord var på 230 meter.

Vanskelige forhold

Foran finaleomgangen lå han på 9.-plass etter et hopp på 214 meter. Forholdene var stort sett gode under hele omgangen, men da Forfang skulle i aksjon var det ikke like enkelt.

– Det var en del knot i 1.-omgang, men jeg fikk retta på det foran det andre hoppet, sier Forfang til NRK og forklarer hva han mener.

– Jeg får satt meg litt mer sammen i posisjon, og da får jeg tak i beina på en helt annen måte. Det blir mye mer energi i hopper, sier Forfang om rekordhoppet og gliser når han får se det igjen på skjermen.

Verdenscuplederen vant

Lagkamerat Kenneth Gangnes fulgte også opp med et strålende skihopp, og landet på 248,5 meter. Alt i alt var den norske laginnsatsen fantastisk med fire mann blant de åtte beste.

Verdenscupleder Peter Prevc var som vanlig helt rå, og vant rennet etter hopp på 237 og 249 meter. I finaleomgangen måtte han ta seg for med hånda for å ikke falle, men hadde allikevel gode nok stilkarakterer til å vinne rennet.

Stefan Kraft fra Østerrike ble nummer to, mens Andreas Stjernen tok 3.-plassen etter hopp på 249 og 231 meter.