Full Mikkelsen-jubel etter blodslit

Martin Mikkelsen (23) var suveren skjærtorsdag, og fikk selskap av lillebror Eirik (20) på pallen.

VANT Martin Mikkelsen vant Spanstind rundt. Her fra NM på ski i Tromsø. 

sport

- Det har vært en hard og bra dag. Det er skikkelig bratt, men det er det jo for alle, sier Team Veidekke Nord-Norge-løper Martin Mikkelsen til iTromsø.

Han tok både spurtprisen og var først i mål da Spanstind rundt ble arrangert skjærtorsdag. Fra start til mål brukte Mikkelsen, som representerer Medkila SL 59 minutter og 27 sekunder.

Men den harde løypa tok på, og det var langt fra noen enkel seier for 23-åringen.

- Det er 600 høydemeter på 20 kilometer, og det er ganske hardt. Det starter med 300 høydemeter med fiskebein. Men det er en skikkelig bra gjennomføring der jeg måtte jobbe skikkelig hele veien.

Seieren aldri truet

Eirik Mikkelsen (20) ble nummer to på tiden 1:01:58,4, mens Alexander Os ble treer to sekunder bak lillebror Mikkelsen.

- Han begynner å bli sterk, men det er godt å se at de gamle er eldst, sier Martin Mikkelsen.

- Når tar han deg igjen?

- Forhåpentligvis aldri. Men han begynner å bli sterk, så det kan skje når som helst, sier Martin Mikkelsen.

Stort NM-håp

Neste helg er det NM del to, og dit skal kun storebror. I sesongens siste skirenn har han store forhåpninger.

- Jeg ble nummer 16 på femmila i fjor, så da er topp 15 en naturlig målsetting i år, sier Mikkelsen.

Gledelig for arrangøren var det nok at rennet satte deltakerrekord. I år var 450 påmeldt. 379 av dem gikk i trimklassen, mens 71 gikk tur, skriver de på sin egen hjemmeside.

På damesiden vant Lovise Heimdal fra Bardu IL og Team Veidekke Nord-Norge. Hun kom i mål på tiden 1:10:19. Lagvenninnen Kathrine Kvernmo ble toer i kvinneklassen på 1:11:04, et snaut minutt bak Heimdal.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport