Sykkelsirkus kommer til Tromsø for første gang på fem år

Tour of Norway for kids inntar byen 30. juli.

Full fest for barna Tour of Norway for kids arrangeres over hele Norge, og er for barn fra 0-14 år.  Foto: Privat

sport

30. juli skal Tour of Norway for kids arrangeres i Tromsø. Dette er Norges desidert største sykkelritt for barn, ifølge arrangørens hjemmeside.

– Vi er veldig glade for at de kommer til Tromsø. Det er noen år siden det var her sist. Dette blir en god opplevelse for ungene, melder Einar Bjørn, leder i Tromsø Cykleklubb.

Fem år siden sist

Tour of Norway for kids arrangeres over hele landet i juni, juli og august, og rundt månedsskiftet juli-august drar de på en aldri så liten turné i Nord-Norge. De skal innom Brønnøysund, Harstad, Tromsø, Alta, Narvik, Stokmarknes, Lovund og Mosjøen.

Saken fortsetter under bildet.

JUBEL Når barna fra Tour of Norway for kids inntar Tromsø blir det leven i byen.  Foto: Privat

 

– Jeg husker ikke helt, men det er vel fem år siden vi var i Tromsø. Det er stas å komme tilbake til Nordens Paris, sier prosjektleder Tommy Berglind til iTromsø.

Full fest i sentrum

Løypen i Tromsø er ikke satt enda, men blir trolig i Tromsø sentrum. Det var den også da Onsdagsrennet ble arrangert i forbindelse med ski-NM i januar.

– Vi satser på en runde fra 600 meter til en kilometer i sentrum. Vi synes det er artig å få fokus på de unge. Flest mulig skal sykle, og vi er glade i rekruttering, sier Bjørn til iTromsø.

Arctic Race of Norway unngår Tromsø for andre året på rad, men Bjørn ser ikke på det som noen trøstepremie.

– Dette er et flott arrangement uavhengig av Arctic Race eller ikke, sier Bjørn.

Saken fortsetter under bildet.

TIL NORD-NORGE Totalt skal Tour of Norway for kids innom åtte steder i Nord-Norge.  Foto: Privat

 

Premier til alle

Foruten et stort arrangement i Tromsø sentrum sendes det en reportasje fra dagen på TV2 under Tour de France-sendingene. Det arrangeres av Interspons på oppdrag fra Norges Cykleforbund, og startet opp i 2005.

– Vi gjør så godt vi kan når det kommer til å lage sykkelfest, og har hørt at publikum i Tromsø er ekstra entusiastisk. Alle vinner og får premier, og da blir det som regel mye jubel, sier Berglind, som selv skal være speaker under arrangementet i byen 30. juli.

– Jeg gleder meg veldig, slår han fast.