– Han har alltid vært en viktig spiller. For fire år siden scoret han ikke, men vi så kvaliteten hans. Han har klart å holde seg sterk mentalt, sier Frankrike-trener Didier Deschamps ifølge BBC.

– Å score så mange mål på internasjonalt nivå er en enorm bragd.

Med sitt 52. mål for Frankrike mot Polen i 8-delsfinalen søndag, passerte Giroud Arsenal- og Frankrike-legenden Thierry Henry, og ble tidenes mestscorende spiller på det franske herrelandslaget. Lørdag kl. 20 er det kvartfinale mot England.

– Du er nødt til å ha rett holdning for å gjøre det Giroud gjør, med folk som til tider sa at han ikke var god nok, sier tidligere Manchester United-stopper Rio Ferdinand på BBC.

– Han «briefer» ikke som Kylian Mbappé med finter og fart, men han vet hva han er god på og utnytter det godt, roser Ferdinand.

Siden debuten på fransk nivå to står Giroud til sammenligning med 246 scoringer på klubbnivå. Dette for klubber som Arsenal, Chelsea og AC Milan. Totalen lyder nå på 298 mål. En milepæl kan med andre ord nås i løpet av de neste ukene i Qatar. Og det kan skje i jakten på VM-gull dette året er han en av nøkkelspillerne, i motsetning til da han var målløs og litt i skyggen da franskmennene vant VM-gull i 2018.

TIL KVARTFINALE: Olivier Giroud, Kylian Mbappé og resten av Frankrike møter England i kvartfinalen i VM. Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

– Han er god på det meste og er egentlig ganske komplett, selv om han mangler litt x-faktor. 52 mål for det franske landslaget er enormt imponerende, sier Sigurd Rushfeldt, som nærmest har en mastergrad i å score mål, til VG.

– Og han har gjort det mens mange kanskje har ment at han ikke har vært god nok. Han har ikke fått den anerkjennelsen han fortjener, legger han til.

Tromsøværingen er tidenes toppscorer på det øverste nivået i Norge med sine 172 seriemål. I tillegg står han med 69 nettkjenninger i den østerrikske Bundesligaen og fem i La Liga.

Han fant også nettmaskene syv ganger for det norske landslaget. En karrieretotal på 283 mål taler for seg selv.

TIDLIGERE MÅLMASKIN: Sigurd Rushfeldt er i dag daglig leder ved Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø. Foto: Terje Mortensen / VG

Hittil i mesterskapet har Giroud nettet tre ganger.

– Skal man sammenligne ham med de andre på den totale toppscorerlista, hadde man nok ikke trodd dette. Men han har levert spesielt godt på landslaget, sier Rushfeldt.

Også i Milan har Giroud suksess:

Men hva er det som gjør Olivier Giroud til den målmaskinen han er - spesielt på det franske landslaget?

Rushfeldt mener mye av grunnen er at franskmannen er god på det aller meste. Storscoreren forteller at Giroud minner ham litt om tidligere Real Madrid og Liverpool-spiss Fernando Morientes og England-kaptein Harry Kane.

– Giroud er en veldig god målscorer, selv om han mangler litt tempo. Men han har et bra avslutningsreportoar, i tillegg til at han er en god gammel targetspiss. Samtidig er han er ikke bare en «innleggsmann».

– Han har også andre kvaliteter og varierer spillet sitt. Han virker også å være en spillertype medspillere og trenere liker. En ekte lagspiller. Det ser vi i måten Deschamps bruker ham, fortsetter Rushfeldt.

– Hvorfor tror du hans prestasjoner har gått litt under radaren?

– Han har spilt i toppklubber hvor han hele veien har blitt sammenlignet med de aller, aller beste. Han er nok hakket under målscorere som Cristiano Ronaldo og Robert Lewandowski, men han er fortsatt på et veldig, veldig høyt nivå.

ELLEVILL JUBEL: Slik så Olivier Giroud ut etter å ha funnet nettmaskene mot Polen. Foto: ODD ANDERSEN / AFP

På spalteplass i BBC mener tidligere Chelsea-spiss Didier Drogba at Giroud er en av få komplette spisser i dagens fotball. I samme åndedrag nevner han at Erling Braut Haaland ikke er det.

– Akkurat nå er det ikke veldig mange slike spisser. Men Giroud er en av dem. Han er en strålende avslutter og er alltid i en god posisjon inne i boksen. Dessverre er han kanskje ikke bevegelig nok, skriver Drogba.

At han virker å ha fått en ny vår i såpass høy alder imponerer Rushfeldt, som selv spilte sin siste fotballkamp da han var 38 år.

– Han holder seg bra. Det er imponerende å levere på den måten når han er 36 år gammel. Alderen innhenter nok alle, men det er vanskelig å si akkurat når.

– Kan han være Frankrikes toppspiss også i EM om et og et halvt år?

– Det kan være. Deschamps elsker å bruke ham. Om han fortsetter å levere, er det slett ikke umulig. Jeg tror vi får noen svar i løpet av de neste kampene. Mye avhenger nok av hvordan dette VM-et ender.

Mange franskmenn var bekymret over hvor målene skulle komme fra da Karim Benzema, som gjorde landslagscomeback i fjor, måtte melde skadeforfall til mesterskapet i Qatar. Foreløpig ser det ut til at «problemet» har løst seg på en fin måte.

– Det er ingen tvil om at Benzema - spesielt i den formen han var i fjor - er i en egen klasse. Det skal godt gjøres å matche ham, men alt er glemt så lenge Giroud fortsetter å levere på denne måten, sier Sigurd Rushfeldt.