Tande har imponert i hele vinter, men gjorde et nokså sjeldent svakt finalehopp og rotet vekk tredjeplassen fra førsteomgangen.

Lysluggen leverte 132,5 meter i sitt første konkurransehopp i neste års OL-bakke, men klarte ikke å følge opp tredjeplassen i finaleomgangen.

Med svake 126,5 meter i sitt andre hopp, var avstanden opp til de beste stor. Hele 38,9 poeng skilte opp til østerrikeren Stefan Kraft som vant. Kraft hoppet 138 og 137,5 meter og viste storform før VM i Lahti neste uke.

Tyskeren Andreas Wellinger knep andreplassen 13,7 poeng bak Kraft, mens verdenscupleder Kamil Stoch ble nummer tre.

Johansson topp ti

Robert Johansson var uheldig da arrangøren valgte å gå ned to avsatser før han satte utfor i finaleomgangen. Under tunge forhold klarte likevel Johansson å ta seg ned til 123,5 meter og 244,6 poeng.

Det holdt til tiendeplass for Søre Ål-hopperen.

Andreas Stjernen lå på 14.-plass etter 129,5 meter i 1. omgang. Sprova-hopperen falt flere plasser etter 126 meter i finaleomgangen. 233,1 poeng holdt bare til 18.-plass i det nest siste rennet før ski-VM.

Karrierebeste for Granerud

Halvor Egner Granerud så ut til å melde seg på i kampen om VM-plass med 17.-plass etter 131 meter i 1. omgang. Asker-hopperen falt mange plasser etter bare å ha klart 123,5 meter i finaleomgangen. 227,8 poeng holdt imidlertid til 23.-plass og karrièrebeste i verdenscupen.

Kanskje tenkte Granerud for mye på hva som var på spill. Han ristet på hodet nede på sletta og var tydelig skuffet over egen innsats i neste års OL-bakke. En 23.-plass kan imidlertid gjøre VM-uttaket til landslagssjef Alexander Stöckl noe vanskeligere enn østerrikeren hadde tenkt.

Formsvake hoppere som Tom Hilde, Joachim Hauer, Anders Fannemel og Johann André Forfang trener på hjemmebane for å redde VM-plassen. Norge sender fem eller seks hoppere til Lahti.

VM-laget tas ut etter torsdagens renn i Sør-Korea.

(©NTB)