29. september er datoen mange fotball- og spillinteresserte har ventet på. Da er det nemlig klart for den årlige lanseringen av et nytt FIFA-spill.

Innenfor spillmuligheten "Ultimate Team", hvor man spiller online mot hverandre, har nå statistikken over Tippeligaspillere akkurat blitt lansert. Men det er ikke alle som er like begeistret for hva de har blitt tildelt av egenskaper.

- Jeg fikk det med meg, ja. Det er ikke akkurat sånn at jeg har lyst å bruke meg selv som spiller der, sier TILs Mikael Norø Ingebrigtsen, som har fått ratingen 63 av totalt 100.

Bodø/Glimt er best

Best på TILs lag finner vi Gjermund Åsen, som har fått 68, mens Magnus Andersen og Simen Wangberg har fått 67.

- Jeg tror ikke han (Åsen) trenger noe høyere. Han holder seg greit der.

- Hva tenker du om din egen rangering?- Det viser jo at de som jobber i EA (spillselskapet Electronic Arts red.anm.) ikke har gjort noen bra research her, sier Ingebrigtsen med et glimt i øyet.

Ser man mot naboklubben Bodø/Glimt finner man en større andel av høyt rangerte spillere. Nyanskaffelsen i den tyske stopperen Sascha Mockenhaupt har fått verdien 69, noe som gjør han til Bodø/Glimts beste spiller.

Deprimerende

Ingebrigtsen har ambisjoner om å skaffe seg det nyeste FIFA-spillet, og forteller at det er litt skuffende at Bodø/Glimt har såpass mange gode spillere på spillet.

- Jeg ble nærmest deprimert når jeg så min statistikk, men det er egentlig ikke noe jeg går å tenker på. FIFA er et spill man gjerne drar frem når kompisene er på besøk, og det blir vel noen timer i uka.

Tippeligaens høyest rangerte spillere er Rosenborgs Mike Jensen, Jonas Svensson og Moldes Vegard Forren, som alle har verdien 74.

Hakk i hel kommer Mohammed Abu, Lars Vilsvik (begge Strømsgodset), Anders Konradsen, Pål Andre Helland og Tore Reginiussen (alle RBK) med verdien 73.

Spiller mot lagkammerater

Bodø/Glimt-spissen Trond Olsen innrømmer at han ikke er den mest ihuga FIFA-spilleren, men er fornøyd med rangeringen han har fått.

- Den speiler vel i hovedsak hvor god man var i fjor, og da hadde jeg en god sesong, sier Olsen, som holder seg til å spille FIFA mot onkelungen sin i Tromsø.

- Jeg har aldri tenkt noe særlig på statistikken jeg får på FIFA. Det var kanskje mer stas før at man fikk være med på et spill, sier Olsen.

  • Reykjavik (NTB-AFP): Island, som var sensasjonslaget i sommerens EM-sluttspill, blir ikke representert i dataspillet FIFA 17. Årsaken er krangel om penger.

  • Les også: Island ute av FIFA 17 etter pengekrangel

- Jeg må vel bare gratulere Olsen med statistikken. Han er en god spiller, alle i Norge vet det. Så det er kanskje fortjent, sier Ingebrigtsen.