– Den er veldig hard. Mourinho er jo kjent for å være litt krass i kommentarene, men jeg tipper de har en god tone på feltet og mellom seg. Mourinho liker å showe litt foran media, sier Thorstvedt og ler.

Sassuolo-spilleren tok imot VG hjemme i leiligheten i italienske Modena - en by mest kjent for å produsere fartsfylte biler som Ferrari, Lamborghini og Maserati eller smaksfylt balsamico til maten. Selv er han blitt mest betatt av å ha parmesan til «alt» etter overgangen til Italia sist sommer.

Men søndag kl. 18 (på VG+ Sport) er det et annet høydepunkt for Thorstvedt. Rogalendingen og Sassuolo skal til Stadio Olimpico for å møte Ola Solbakken og Roma.

Siden overgangen fra Bodø/Glimt ved nyttår har Solbakken fått starte én kamp for Roma - da ble han matchvinner da «ulvene» slo Hellas Verona 1-0 i februar.

Ellers har det totalt blitt 33 minutter spilletid i Serie A over seks øvrige kamper hvor han har vært i kamptroppen.

Og i de første ukene i storklubben kunne det virke som Solbakken var langt unna startelleveren. Mourinho rykket nemlig ut med en nådeløs dom over nordmannen:

– Solbakken forstår ikke taktikken vår på samme måte som resten av gutta. Han vet ikke forskjellen mellom formasjonene 5–3–2 og 3–4–1–2. Han forstår ikke hva høyt press er, sa Mourinho.

– Han må lære seg hvordan vi spiller. Mannen har kvaliteter, men han kan ikke bare erstatte noen uten at laget beholder den samme strukturen.

Solbakken har ikke kommentert dette utspillet offentlig. Kantspilleren mistet den mektige 1–0-seieren over Juventus sist helg med en muskelskade.

Thorstvedt har selv vært inn og ut av laget i sin første sesong, og råder Solbakken til å ha tålmodighet i «Den evige stad».

– Det tar tid å tilpasse seg. Spesielt når du kommer fra den norske ligaen. Det er ikke alltid like lett, men jeg mener det ikke er noe å stresse for. Første sesongen er ofte den vanskeligste. Jeg har tro på at Ola kan gjøre det bra i Roma, det er en veldig kul overgang for ham, sier Thorstvedt.

Han gleder seg til duellen på Olimpico og tror det blir en opplevelse å spille på en så stor stadion, med beryktede fans og med allsang på Fotball-Italias kanskje mest kjente klubbhymne «Roma, Roma, Roma» av Antonelli Venditti.

– Det blir veldig spennende. Vi klarte uavgjort da vi møtte dem hjemme. Det er jo et litt typisk Mourinho-lag. Solid defensivt, slipper ikke til mye, men de har noen farligheter på topp der, sier Thorstvedt.