Rosenborg hadde møtt Crusaders fire ganger før torsdagens oppgjør. Samtlige endte med RBK-seier og en samlet målforskjell på 13–3 i favør trønderne.

Derfor var det få som så for seg at Crusaders skulle ta ledelsen i det første oppgjøret av den andre kvalifiseringsrunde til Conference League.

For etter 11 minutter kunne hjemmefansen juble da midtstopper Philip Lowry banket inn 1–0.

DAVID MOT GOLIAT: Philip Lowry og Crusaders var ikke levnet store sjansene mot Rosenborg, men overrasket i Belfast. Foto: Stephen Hamilton / Inpho / NTB

Et meget fysisk Crusaders-lag skapte nok av sjanser etter ledermålet, men så tok Carlo Holse ansvar for RBK:

Dansken leverte en lekker vending på midbanen, avanserte noen meter og sendte ballen kontant forbi keeper fra 20 meters hold.

Utligningen ga RBK et etterlengtet løft - og bare 12 minutter senere fikk trønderne hjelp fra hjemmelaget.

En lang pasning i bakrom traff hånden til Daniel Larmour, og dommer Evangelos Manouchos pekte på straffemerket.

Fra 11 meter sendte Ole Sæter keeper feil vei og ga RBK 2–1.

Da så det ut til å gå mot seier og ledelse før returen på Lerkendal neste uke - men kvarterer før full tid hadde gutta fra Nord-Irland marginene på sin side:

Et langskudd fra kaptein Billy Burns gikk via Erlend Reiten og i mål bak en utspilt André Hansen til 2–2.

Og Belfast-laget var fryktelig nær en sensasjonell seier på tampen - da Jordan Forsythe fikk sjansen på åpent mål etter en corner. Heldigvis for Rosenborg endte 32-åringens forsøk over mål.

Dermed står det 2–2 før returoppgjøret på Lerkendal neste torsdag.