Lørdag slo de Skarp 3-2 i en nervepirrende kamp i Skarphallen. Kristian Granås, Jonas Furøy og Lars Petter Rotvold Nilssen scoret målene for SIF. 3-2-seier i første kvalifiseringsrunde gjør at Stakkevollan er klar for kvalifiseringsrunde nummer to.

Daglig leder i Troms Fotballkrets, Jo Are Vik, skrev på Facebook at dette er en historisk begivenhet.

- Det er første gang i norsk fotballs 113-årige historie at et lag fra nivå 5 i Troms Fotballkrets har kommet til 2. kvalifiserende runde til NM i fotball for senior menn, skriver Vik.

Nervepirrende

- Dette var stort. Det er første gang mange av oss spiller cupkamp, og vi har gledet oss lenge. Vi visste før jul at vi skulle møte Skarp, og har gledet oss lenge. Dette har vært et lite delmål i oppkjøringa, sier Stakkevollan-trener Simen Johansen til iTromsø.

Men på stillingen 3-2 var ikke nervene helt under kontroll.

- Guttene sprang det remmer og høy holdt, så jeg var litt bekymret for at det skulle bli ekstraomganger. Det var noen legger som røk på slutten, humrer han.

Tromsø eller Rosenborg

Nå er Stakkevollan klar for 2. kvalifiseringsrunde i cupen. Med seier der er de gulkledde fra nordøya klar for første runde. Da kan de store kanonene komme på besøk. Guttene har allerede fleipet med TIL-kamp hjemme på Stakkevollan.

- Jeg husker jeg så Fløya-TIL, og det var litt voldsomt, sier Johansen.

- Men du sier ikke nei takk til Rosenborg hjemme på Stakkevollan?

- Nei, det er klart. Men det hadde vært helt absurd, erkjenner Simen Johansen.

Faktisk har TILs A-lag allerede møtt Stakkevollan i år. I et samarbeid med Redd Barna slo "Gutan" Stakkevollans guttelag 15-4.

- Cup er cup

Veien dit er dog lang. Og Arne Scheies legendariske utsagn går aldri ut på dato.

- Cup er cup. Vi har vært med på sånne ting før, og da tar vi en kamp av gangen. Vi skal forberede oss godt og telle opp etterpå.

Men håpet kan ingen ta fra Stakkevollans trener.

- Hvis vi får en OK trekning er det mulig, sier Johansen.