Molde - Granada 2–1 (2–3 sammenlagt)

MFK-laget leverte en ny stor bragd i seieren mot spanske Granada i Budapest torsdag. Molde ble slått ut av 8-delsfinalen i Europa League, men samtlige spillere får mer enn godkjent etter den gode prestasjonen mot en sterk motstander fra La Liga.

Her er vår vurdering av MFK-spillernes innsats på Puskas Arena:

Andreas Linde 7

Enkel og trygg redning på langskuddet fra Montoro. Kontrollerte en avslutning utenfor rett før pause. Kastet seg ned og avverget farlig situasjon. Én glimrende enhåndsredning. Kunne ikke lastes for 1-1-scoringa. Solid opptreden.

Marcus Holmgren Pedersen 8

Offensiv som alltid og slo svært farlige innlegg etter gode løp. Litt høy risiko i et par situasjoner defensivt. Slo bort ett innlegg fra perfekt posisjon med fullt av blåe inne i 16-meteren. Flere gode innlegg også etter pause. Konstant trussel med fart og vilje. Nesten prikkfri defensivt.

Martin Bjørnbak i duell med Granadas Jorge Molina. Foto: Laszlo Balogh / AP

Martin Bjørnbak 7

Tilbake fra start i midtforsvaret. Falt av, plasserte seg klokt og skjermet unna en del utfordringer. Sterk på offensiv dødball. Ned for telling etter en smell, men kom seg opp og fortsatte kampen. Uoppmerksom på det smarte løpet og tapte duellen med Soldado da han headet inn utligninga.

Stian Gregersen 7

Litt ubestemt i starten da MFK-laget var litt rufsete som kollektiv. Kom seg inn i kampen og fant sin plass. Offensiv og aggressiv i presset, skapte flere brudd og kontringer. Kom ikke ut på banen igjen etter pause fordi han kjente litt stivhet i lysken. Ikke alvorlig skadet og møter på landslagssamling.

Birk Risa 6

Fikk muligheten på bekostning av Haugen. Hadde trøbbel med tekniske Kenedy. Kom ikke så ofte i gode posisjoner framover. Flere gode avklaringer i egen 16-meter. Misforståelse med Hestad på stor sjanse. Fikk gult kort. Feilvurdering ga kjempesjanse til Granada. Ut etter 77 minutter.

Emil Breivik 8

Debuterte for MFK i 8-delsfinale i Europa League. Rolig med ballen og slo tunnel før MFKs første sjanse. Tøff og uredd, vant dueller og gikk i brudd. Plasserte seg godt og slo sikre pasninger. Ryddet opp rundt 16-meteren flere ganger. Meget imponerende debut av 20-åringen. Ut etter 82 minutter.

Fredrik Aursnes 7

Reddet Gregersen i åpningen. Slurvet selv da han serverte Granada en avslutning. Kunne kanskje skutt da han spilte fri Pedersen. Feilpasning da han skulle spille Eikrem fri, i stedet kontret Granada og skapte en stor sjanse. Traff ikke med skudd fra god posisjon, men vokste inn i kampen.

Magnus Wolff Eikrem 7

Lekker pasning satte opp Hestad før Ullands store sjanse. Så etter de smarte løsningene, men det var lite boltreplass fra start av. Slo noen gode hjørnespark som ledet til farligheter. Slo også noen upresise dødballer som ikke førte til noe konstruktivt. Fantastisk pasning til Knudtzon som burde scoret.

Bjørn Bergmann Sigurdarson og Eirik Hestad i aksjon på Puskas Arena. Foto: Laszlo Balogh / AP

Eirik Hestad 7

Satte Ulland vakkert opp før kjempesjansen. Unøyaktig tversoverpasning ga Granada-kontring. Fikk en kjempesjanse til å gjøre 2-0, men traff veldig dårlig fra kloss hold. Stor mulighet også andre omgang, men ble forstyrret av Risa. Glimrende raid, men skuddet traff en spansk fot. Sikker og elegant da han satte inn seiersmålet fra straffemerket.

Bjørn Bergmann Sigurdarson 6

Fikk fornyet tillit tross Fofanas gode innhopp tidligere. Vesentlig mer delaktig enn i de forrige kampene. Tøff og sterk i duellene. La press på Jesus før selvmålet. Trussel i feltet på dødballer og innlegg. Brukbar heading over. Perfekt innlegg ga stor MFK-sjanse. Byttet ut etter 63 minutter.

Eirik Ulland Andersen 7

Hvilken sjanse han fikk i åpningsminuttene! Bommet totalt med treffet da han skjøt langt over fra perfekt posisjon. Utfordret og la inn målgivende til Granadas Jesus. Felt og snytt for frispark like utenfor 16-meteren. Kom til flere skudd i perfekt posisjon, men ble blokkert eller skjøt på keeper.

Sheriff Sinyan 7

Inn for Gregersen i pausen. Ryddet opp et par ganger inne i feltet. Havnet på halvdistanse før 1-1-scoringa, men skal ikke ha skyld for utligninga.

David Fofana 6

Inn for Sigurdarson etter 63 minutter. Begynte å drible mot to motstandere med en gang han fikk ballen. Gikk rett gjennom neste gang, men avsluttet et herlig initiativ med en veldig svak avslutning rett på keeper. Der kunne Molde festet grepet om kvartfinalen. Forsvant litt ut av kampbildet etter hvert.

Fredrik Aursnes gratulerer Eirik Ulland Andersen etter innlegget som førte til Granadas selvmål. Foto: Laszlo Balogh / AP

Kristoffer Haugen –

Inn for Risa etter 77 minutter. Spilte på det jevne uten å markere seg.

Erling Knudtzon –

Inn for Ulland Andersen etter 77 minutter. Fikk en gigantisk sjanse helt alene med keeper, men headet langt utenfor. Kjapp da han ble felt og skaffet straffespark.

Etzaz Hussain –

Inn for Breivik etter 82 minutter. Prøvde å tråkle seg gjennom, men fant ikke åpningene.