Yngvild Kaspersen løp inn til seier i Buff Epic Trail Half Marathon, et løp som tar for seg Aigüestortes til Sant Maurici Lake National Park. 21-åringen klokket inn på imponerende tiden 2.41,34, og var over et kvarter foran neste kvinne på lista.

- Det føles bra og det var en veldig fin løype som var veldig teknisk og varierende. Jeg hadde det gøy underveis og det var en løype som passet meg bra, og samtidig var det veldig godt å finne tilbake til godfølelsen etter å ha slitt litt i det siste, sier Kaspersen til iTromsø.

Revansje

Hun fikk dermed revansje fra forrige helg da hun endte på 5.-plass i Dolomites Sky Race.

- Jeg gjorde det 10 minutter dårligere i Dolomittene enn i fjor, så noe er ikke helt som det skal være. Men jeg ser ikke mørkt på det, og skal bare trene videre, sier fjelløperen.

- Ikke hjemlengsel

Formen virker å være i anmarsj for 21-åringen, og nå bærer det snart videre til Tromsø og Tromsø Sky Race, som starter 5. august. Det er Kaspersens neste løp på programmet.

- Nå blir det en del trening i Chamonix i Frankrike før det bærer hjem. Jeg har trivdes veldig godt her, men det blir godt å komme hjem til Nord-Norge. Det er likevel ikke slik at jeg har hatt hjemlengsel, sier Kaspersen med et smil.

I FJELLENE: Her løper Kaspersen i fjellene i Spania. Foto: Jordi Saragossa