Rekdal er ikke spesielt snakkesalig om hva som ble sagt på oppvaskmøtet, men forsøker overfor Nidaros å forklare hva de har gjort:

– Vi hadde et veldig godt spillermøte, der en del viktige ting kom på bordet. En del av det måtte vi kanskje tvinge fram også, sier Rekdal og fortsetter:

– Nå er det i hvert fall på bordet og det er en befrielse for da vet vi hva som kan gjøre dette laget betraktelig bedre på kort sikt. Vi har akkurat spilt to solide seriekamper som var godkjent, før det kom en uforklarlig kamp i går.

Onsdag kveld var han i hvert fall forbannet. Rosenborgs 1. runde i cupen kunne blitt en målfest mot 4. divisjonslaget Trygg/Lade.

Det kunne Rekdals menn trengt. De har nemlig slitt stort med å score så langt denne sesongen. Fasiten er syv mål, negativ målforskjell, ni poeng på åtte kamper og en 11. plass på tabellen.

Mot Trygg/Lade ble det i stedet 1–0-seier og en svært sjansefattig andreomgang.

Det fikk altså konsekvenser i Rosenborg dagen derpå.

Adressa skriver at hver og en spiller måtte ta ordet på oppvaskmøtet torsdag og at Rekdal etter møtet konkluderte med at prestasjonen handlet om «mangel på mentalitet, innstilling og forberedelse til kamp».

RBK-KAPTEIN: Markus Henriksen, her avbildet i pressesonen på Lerkendal tidligere denne sesongen. Foto: Ole Martin Wold / NTB

RBK-kaptein Markus Henriksen benekter overfor Nidaros at det var snakk om et oppvaskmøte, men et møte «der alle snakker om hva de føler».

– Vi delte inn i grupper på tre-fire stykker der alle fikk si hva de følte, vi snakket om egen prestasjon, vi snakket om inngangen og tanker om hva vi kan forbedre i framtiden. Det er tross alt viktig ikke å grave seg ned, vi har en viktig kamp om et par dager, sier Henriksen.

Allerede mandag møter Rosenborg nemlig Brann i Bergen. Henriksen tror møtet var positivt og fungerte som en konstruktiv prat og at alle mennesker har godt av å åpne seg litt.

– Det var en veldig fin setting. Alle lytter. Uansett hva de sier, ingenting er feil. Jeg tror det var rett tidspunkt å ta en slik prat. Jeg håper at dersom noe gnager, er dette en lettelse. Ikke bare i går, for dette har vært en gjenganger.

Adresseavisens kommentator Birger Løfaldli er usikker på hva som skjer i Rosenborg:

– Ut fra det vi har opplevd det siste døgnet, synes jeg det er grunn til å stille spørsmål ved om spillerne fortsatt lytter til Rekdal, sier Løfaldli til VG.

– Hvorfor?

– Fordi det vi har sett det siste døgnet er noe ganske annet enn det som har vært tidligere om mangel på angrepsfotball og mangel på en angrepsfilosofi.

– Forklar!

– Rekdal er nå klar på at dette handler om mentalitet og innstilling. At spillerne ikke var påskrudd til cupkampen onsdag. Når det svikter på dette området, så er jeg i tvil om spillerne lytter til sjefen sin. Og i så fall er det dramatisk.

– Du tror det er slik?

– Det er i hvert fall grunn til å sette spørsmålstegn ved om det er slik. Hvis ikke spillerne er påskrudd når de er på jobb, så har vi noe som vi aldri har merket at Rekdal har slitt med tidligere som RBK-trener, svarer Adressa-kommentator Birger Løfaldli.

Dette sa Rekdal til VG om egen fremtid etter seieren mot Haugesund på 16. mai: