Molde – Granada 2-1 (2-3 sammenlagt)

Rekdal var gjest i Rbnetts tv-studio der han kom med sine vurderinger av «hjemmelagets» prestasjoner. Før kampen levnet han MFK 5 prosent sjanse til å gå videre. Da lagene gikk til pause med 1-0 til MFK justerte han tallet opp til 30. Samtidig understreket han at både Eirik Hestad og Eirik Ulland Andersen burde scoret i første omgang, og ga debutant Emil Varhaugvik Breivik en god attest.

– Han har vært god. Han spiller veldig smart og klokt og kommer ut av mange dueller med ballen. Han har gjort det enkelt for seg selv og ikke begynt med vanskelige og kompliserte ting. Han har gjort en solid førsteomgang, absolutt, sa Rekdal.

Kjetil Rekdal mener Moldes suksess i Europa er en motivasjonsfaktor for andre norske klubber. Foto: Geir Olsen, NTB

Imponert av Breivik

Han hadde mange positive analyser også etter at Molde var utslått 2-3 sammenlagt.

– Spillemessig er dette veldig bra i begge kampene, men de trenger et sjølmål og en straffe for å score. Der ligger problemet. Når du ikke klarer å score sjøl, så ryker du ut. I tillegg var den noen billige baklengsmål sist, sa Rekdal.

– Jeg sa før kampene mot Granada at jeg rangerer Hoffenheim som et sterkere lag, og det tror jeg begge disse kampene har vist. De var så å si ute på 1-3, men kom inn igjen og gjorde en taktisk sterk bortekamp, sier Rekdal, som igjen understreket at han var imponert av debutant Emil Breivik.

– Breivik lærer mer i dag enn han har gjort på flere år. Det ble litt tyngre utover i andre omgang, men den læringa han tar med seg i dag, og at Molde som klubb kan spille slik ute i Europa, det viser at det blir resultater av det du jobber med. Det er tøffe lag med høy kvalitet de møter, bedre motstand enn de er vant til å spille mot. All ære til Molde for den reisen de har hatt i Europa, dette er en fjær i hatten for MFK og en motivasjonsfaktor for andre norske klubber som ser at det går an å bli bra over tid, sa Rekdal.

David Fofana glimtet nok en gang til etter innhoppet mot Granada. Her i duell med Yan Eteki. Foto: Laszlo Balogh / AP

Urovekkende uttelling

Han var samtidig kritisk til at laget ikke klarte å utnytte de store sjansene de skapte til å gå videre til kvartfinalen i Europa League. Eirik Ulland, Andersen, Eirik Hestad, Birk Risa og David Fofana, Erling Knudtzon kom til fem åpne muligheter som ikke endte i mål.

– Det er litt urovekkende at Molde har så mange sjanser, men må ha sjølmål og straffe for score. Det var bra mot Hoffenheim, så det kan være tilfeldig. Så har de Ohi i bakgrunnen som er en naturlig målscorer, og både Sigurdarson og Fofana vil bli bedre. Men de må ha en naturlig målscorer på banen, og det har de ikke akkurat nå, mente Rekdal.

Han er overbevist om at MFK villes sikret avansementet dersom hjemmekampen hadde gått på Aker stadion.

– Denne prestasjonen er absolutt en seier for norsk fotball, og så skal vi huske at hvis de hadde fått spille på kunstgress tror jeg Molde hadde slått Granada med et par mål til. Hvis de hadde spilt på Aker stadion, ville de klart dette. Dette er bra for norsk fotball og for Molde først og fremst. Molde beviser at de er i midtsjiktet i Europa allerede, sa Kjetil Rekdal.

Birk RIsa fikk en stri tørn mot Granadas angrepsprofil Kenedy, men leverte likevel en godkjent prestasjon. Foto: Laszlo Balogh / AP

Ekspert: – Veldig stor respekt

Viasat-kommentator og ekspert på spansk fotball, Petter Veland, likte også det han så i torsdagens kamp.

– Dette var helt fortjent etter spill og sjanser. Det står veldig stor respekt av det de gjør over fire kamper mot tysk og spansk motstand. Med litt mer marginer og kvalitet i de to boksene kunne det vel så gjerne vært Molde som går videre, sa Veland.

– Molde er utenfor sesong og har hatt en merkelig oppkjøring, de møter to lag med bedre premisser og forutsetninger og som spiller i en bedre liga, har større økonomi og spillere som er vant til å prestere på dette nivået. Det står veldig stor respekt av disse 360 minuttene med europafotball. Det er litt tilfeldig hva som avgjør hvem som tar seg til kvartfinale. Det viser hvor potensialet ligger i Molde. De har masse å bygge videre på som klubb, sa Petter Veland.

Stolt Fostervold

Tidligere MFK-kaptein Knut Anders Fostervold var ekspertkommentator for Rbnett og 1FM.

– Det er litt kjipt når vi ser alle sjansene vi brenner, det er lov å kjenne på den når vi egentlig er så nærme. I denne kampen kunne vi lett scoret fire mål. Det var så nærme, men likevel så langt unna. Men jeg er stolt, det er veldig mye på gang i Molde. Det er mye som skjer som er bra. Vi får opp talent og unge spillere fra regionen, sa Knut Anders Fostervold.