I pausen i kampen mot Sandefjord søndag fikk Bråtveit beskjed om at det var ting på gang. Han ble byttet ut og satte kursen for «føden» på Sykehuset Telemark.

– Vi hadde en god plan, forteller keeperen til VG.

– Hvis det skjedde noe, så var det ingen tvil om at jeg skulle til sykehuset.

Foreldrene til samboer Maiken Hansen hadde fått telefonnumrene til sportssjef Morten Rønningen og flere av lederne i Odd.

– I pausen fikk jeg beskjed om at jeg skulle komme meg kjappest mulig til sykehuset. Så ble det en lang natt, og fødsel klokken 08.20 på morgenen.

DOBBELTSEIER: Sandefjords Franklin Nyenetue jubler etter å ha gitt Sandefjord ledelsen mot Per Kristian Bråtveit og Odd. Bråtveit slapp inn ett til før pause, stillingen var 2–2 da han måtte reise. Hjemmelaget vant 3–2. Foto: Trond R. Teigen/NTB Foto: Trond R. Teigen / NTB

– Hvordan reagerte Odd-ledelsen?

– De støttet meg hele tiden på at jeg skulle være til stede. Det er flere som har gått glipp av kamper på grunn av fødsler, blant annet trener «Paco» (Pål Arne Johansen). Men jeg rakk i hvert fall én omgang, ler Per Kristian Bråtveit.

Han hyller samboer Maiken Hansen – omtrent som om han skulle hylle en lagkamerat:

– Det var sykt å se hvordan hun jobbet. Jeg hadde det ikke tøft i det hele tatt, jeg bare var der. Hun jobbet utrolig godt. Det var kult å se. Og kjekt å få med seg, sier rogalendingen.

– Du var fast bestemt på at du skulle være til stede?

– Ja, det var ingen diskusjon. Odd har vært veldig fine på det, at det er noe som er viktigere enn å spille en fotballkamp. Så jeg var bare glad for den omgangen jeg fikk med meg.

«NØDKEEPER»: Per Kristian Bråtveit sto i mål for det såkalte «Nødlandslaget» som møtte Østerrike under pandemien i 2020. Bak fra venstre Mats Møller Dæhli, Per Kristian Bråtveit, Andreas Hanche-Olsen, Julian Ryerson, Jørgen Strand Larsen og Ruben Gabrielsen. Foran fra venstre Sondre Tronstad, Ghayas Zahid, Fredrik Ulvestad, Veton Berisha og Jørgen Skjelvik. Kampen endte 1–1 etter at Østerrike utlignet på overtid. Foto: ÖFB/Christopher Kelemen / NTB

Bråtveit er for dem som ikke er så veldig interessert i fotball, kanskje best kjent for sitt storspill på «Nødlandslaget» (7 på VG-børsen) som greide 1–1 borte mot Østerrike i Nations League. Han har stått uten klubb siden kontrakten med danske AGF gikk ut 1. juli, men tegnet i starten av august kontrakt med Odd ut sesongen.

Keeperen har tidligere vært i blant andre Haugesund, Vålerenga, nederlandske Groningen, franske Nîmes og svenske Djurgården.

Og selv om han altså bare rakk én omgang søndag, var timingen ganske så god:

– Ja, vi har uansett hatt fri mandag og tirsdag, så jeg har til og med overnattet på sykehuset sammen med Maiken og Millie. Det er også spillefri til helgen, så jeg får føle litt hvordan det er å ha en baby.

  • Odd vant 3–2 over Sandefjord og er på 8. plass etter 21 spilte kamper.